Στη φυλακή επιστρέφει ένας 80χρονος, ο οποίος καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό για τον εμπρησμό του σπιτιού του γιου του στη Θεσσαλονίκη, μια πυρκαγιά που είχε ως αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή της κατοικίας.
Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών ετών και δύο μηνών, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.
Επέλεξε να εκτίσει την ποινή στη φυλακή
Παρότι λόγω της ηλικίας του είχε τη δυνατότητα να ζητήσει κατ’ οίκον έκτιση της ποινής, ο ίδιος επέλεξε να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στη φυλακή. Κατά την απολογία του παραδέχθηκε ότι έβαλε τη φωτιά, εξέφρασε τη μεταμέλειά του και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του γιου του. Όπως υποστήριξε, πριν προχωρήσει στην πράξη του είχε βεβαιωθεί ότι δεν βρισκόταν κανείς μέσα στο σπίτι, ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα που, όπως είπε, αντιμετώπιζε επί χρόνια εξαιτίας της εξάρτησης του γιου του από ουσίες. Παράλληλα, εξέφρασε την επιθυμία να αποκατασταθούν οι σχέσεις με την οικογένειά του, δηλώνοντας ότι μετανιώνει για όσα συνέβησαν.



















