Αθήνα Καιρός

Θεσσαλονίκη: Ένοχος και στο Εφετείο ο ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τον θάνατο 4χρονου προσφυγόπουλου

2 λεπτά
Θεσσαλονίκη: Ένοχος και στο Εφετείο ο ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τον θάνατο 4χρονου προσφυγόπουλου
Δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, κυρίως νέους ηλικίας 15 έως 25 ετών, στην Λάρισα, Δευτέρα 23 Μαρτίου 2026. Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμπονται 36 άτομα, ενώ οι μάρτυρες ξεπερνούν τους 350. Περισσότερα από 230 πρόσωπα - συγγενείς θυμάτων, επιζώντες και φορείς - θα παραστούν προς υποστήριξη της κατηγορίας. Οι 33 από τους κατηγορούμενους αντιμετωπίζουν βαριές κακουργηματικές κατηγορίες. Στο εδώλιο βρίσκονται στελέχη από όλο το φάσμα του σιδηροδρομικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένων του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ, της ΡΑΣ, καθώς και της Hellenic Train. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για ανθρωποκτονία από αμέλεια κρίθηκε ο ιδιοκτήτης ξενοδοχειακού συγκροτήματος στα Βρασνά Θεσσαλονίκης, όπου το 2019 έχασε τη ζωήτου ένα 4χρονο προσφυγόπουλο όταν καταπλακώθηκε από συρόμενη μεταλλική πόρτα.

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια διά παραλείψεως, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Του επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή. Αντίθετα, η σύζυγός του αθωώθηκε. Σε πρώτο βαθμό, ο ιδιοκτήτης είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης δυόμισι ετών με αναστολή.

Το δυστύχημα

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2019. Το 4χρονο παιδί έπαιζε μαζί με δύο ακόμη ανήλικους φίλους του στην αυλή του συγκροτήματος, όπου φιλοξενούνταν πρόσφυγες και μετανάστες.

Τα παιδιά ανέβηκαν πάνω στη συρόμενη μεταλλική πόρτα, μήκους 3,80 μέτρων και βάρους περίπου 110 κιλών, χρησιμοποιώντας την ως παιχνίδι. Κατά την κίνησή της, υποχώρησαν τα σημεία στήριξης της κατασκευής, ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η φθορά στον μηχανισμό οδήγησε στην αποδέσμευσή της από τα τερματικά ράουλα. Η πόρτα κατέρρευσε, καταπλακώνοντας το παιδί, το οποίο υπέστη θανατηφόρα κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Οι ισχυρισμοί της υπεράσπισης

Το ζευγάρι είχε αρνηθεί τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι η πόρτα ήταν λειτουργική και συντηρημένη, αποδίδοντας την πτώση της στη μεγάλη δύναμη που ασκήθηκε πάνω στην κατασκευή κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού των παιδιών. Για την ίδια υπόθεση είχαν κατηγορηθεί και οι γονείς του 4χρονου, αφγανικής καταγωγής, οι οποίοι είχαν αθωωθεί πρωτόδικα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, σήμερα διαμένουν και εργάζονται στο εξωτερικό.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]