Αθήνα Καιρός

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Ψάχνουν και για άλλους εμπλεκόμενους

7 λεπτά
Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Ψάχνουν και για άλλους εμπλεκόμενους

Για υπόθαλψη εγκληματία ή ψυχική συνδρομή στη διάπραξη εγκλήματος θα μπορούσαν να είναι οι κατηγορίες κάποιου ή κάποιας που ήταν παρών ή παρούσα, στους ενδεχόμενους βίαιους θανάτους της Μαλένας και κυρίως της Ίριδας, από τη Ρούλα Πισπιρίγκου, αν αυτοί στοιχειοθετηθούν από τους ιατροδικαστές και τους αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί-χειριστές της υπόθεσης αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Στην περίπτωση της δολοφονίας της Τζωρτζίνας αποκλείεται η συνέργεια άλλου προσώπου. Και για τις υποθέσεις θανάτων της Μαλένας και της Ιριδας, αν αυτοί αποδειχθούν ότι είναι εγκληματικές ενέργειες, δεν φαίνεται να προκύπτει ‘συν-απόφαση και συν-εκτέλεση’. Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο συνδρομής με κάποιον άλλον τρόπο, αλλά και πάλι, δεν έχει προκύψει και θεωρούμε απίθανο να προκύψει και να επιβεβαιωθεί».

Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την προκαταρκτική έρευνα για τη διερεύνηση των θανάτων Μαλένας και Ιριδας, έχουν ξεκινήσει και λαμβάνουν τις πρώτες καταθέσεις από ιατροδικαστές, γιατρούς και νοσηλευτές από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, αλλά και το Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Για κατάθεση θα κληθούν ακόμη ο εν διαστάσει σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου, καθώς και η αδερφή της, όπως και άλλα συγγενικά της πρόσωπα.

Αστυνομικές πηγές είναι σχεδόν βέβαιες ότι δεν μπορεί να προκύψει συνέργεια σε επίπεδο φυσικής αυτουργίας στις δολοφονίες των άλλων δύο παιδιών, αφήνουν ένα ελάχιστο ενδεχόμενο περιφερειακού ρόλου, αλλά πιστεύουν πως δεν ήξερε κανείς τι έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Η έρευνα ξεκίνησε γιατί είχαμε τρεις θανάτους στην ίδια οικογένεια και αποδείχθηκε ότι ένας από αυτούς ήταν ανθρωποκτονία. Είναι λογικό και πάρα πολύ πιθανό και οι άλλοι δύο να είναι δολοφονίες, αλλά στοιχεία δεν υπάρχουν ακόμα. Αρχικά, αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να εξακριβώσουμε αν πρόκειται για εγκληματικές ενέργειες και από εκεί και πέρα να τεκμηριώσουμε το αποτέλεσμα. Ψάχνουμε αυτό που δεν βρέθηκε εξ αρχής, αν υπάρχει κάτι. Θα εμβαθύνουμε στην έρευνα, θα δούμε αυτή που ήδη έχει γίνει, και αν μπορεί να γίνει κάτι άλλο», δηλώνουν αρμόδιοι αξιωματικοί.

Τα αρμόδια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης δεν έχουν ακόμη στην κατοχή τους, τις νέες ιατροδικαστικές εκθέσεις των ιατροδικαστών, που επανεξετάζουν τις τότε γνωματεύσεις, υπό το πρίσμα των στοιχείων που προέκυψαν στη δολοφονία της Τζωρτζίνας. Αυτές αναμένεται να καθυστερήσουν, καθώς επανεξετάζονται όλα τα αρχικά ευρήματα από τη μακροσκοπική εξέταση όπως, επίσης, τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων.

Την ίδια ώρα, στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών γίνεται η εξερεύνηση στα οκτώ κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλα ηλεκτρονικά πειστήρια που βρέθηκαν στην κατοχή της και στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου στην Πάτρα. Θα διερευνηθούν επικοινωνίες, sms, μηνύματα μέσω εφαρμογών επικοινωνίας, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και social media. Ενδιαφέρον θα έχει και η ανάσυρση δεδομένων από τις περιηγήσεις και αναζητήσεις της στο Διαδίκτυο, σε μια προσπάθεια αναζήτησης στοιχείων για τον τρόπο προμήθειας της κεταμίνης, που προκάλεσε το «σταδιακό» και φρικτό θάνατο της Τζωρτζίνας. Το ίδιο συμβαίνει και με το tablet που ανασύρθηκε από τον τάφο της Τζωρτζίνας, με τους αρμόδιους αξιωματικούς να εκτιμούν πως δεν έχει να προσδώσει κάτι στις έρευνες, καθώς πιστεύουν πως η 33χρονη κατηγορούμενη, «θα το πέταγε, θα το κατέστρεφε, θα αφαιρούσε ενοχοποιητικά στοιχεία και δεν θα το έθαβε μαζί με το παιδί».

Η έρευνα για την προμήθεια της κεταμίνης δεν είναι τόσο σημαντικό στοιχείο για τη στοιχειοθέτηση της κατηγορίας ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας, αλλά γίνεται παράλληλα, καθώς ο εντοπισμός της πορείας της τοξικής ουσίας έως τα χέρια της κατηγορουμένης, καταρρίπτει το μοναδικό στοιχείο στο οποίο έχει στηριχθεί η υπεράσπισή της.

Ειδήσεις σήμερα

20 με 21 Απριλίου το επίδομα των 200 ευρώ στους ευάλωτους – Ποιοι το δικαιούνται

Συντάξεις-Αναδρομικά: Ποιες κατηγορίες πάνε Tαμείο μετά το Πάσχα [πίνακες]

Πάτρα: «Τα σκότωνες και μετά μου ζητούσες να τους φτιάξω τα πορτρέτα» – Σοκάρει ζωγράφος

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]