Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες των αστυνομικών για την εξάρθρωση του κυκλώματος διήρκησε πάνω από δύο χρόνια, ενώ μέσα στη μαφία είχε τοποθετηθεί και «κρυφός» αστυνομικός, προκειμένου να ενημερώνει τους αρμόδιους της ΕΛΑΣ, για τη λειτουργία των κατηγορούμενων.
Παράλληλα, φέρεται ότι ένας εκ των μελών έφερνε από την Αθήνα στην Κρήτη μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, ενώ είχε ισχυρούς δεσμούς και με την Greek Mafia.
Ακόμη, κατά τις ίδιες πληροφορίες φέρεται ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ήθελαν να τοποθετηθεί συγκεκριμένος ιερέας στη θέση του Μητροπολίτη, προκείμενου να υπάρχει εύκολη και συχνή πρόσβαση στην εκκλησιαστική περιούσια.
Στην μαφία εμπλέκονται ένας αστυνομικός και δύο στρατιωτικοί, οι οποίοι κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην εγκληματική οργάνωση, με τα δύο στελέχη των ενόπλων δυνάμεων να κλέβουν καύσιμα από το απόθεμα του στρατού, ώστε να αγοράσουν ναρκωτικά, όταν δεν υπήρχαν χρήματα.
Χανιά: Στον ανακριτή οι πρώτοι από τους 48 συλληφθέντες μέλη εγκληματικής οργάνωσης
Επιπλέον, στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθούν το απόγευμα οι πρώτοι από τους 48 συλληφθέντες, που αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, πολλοί από τους εμπλεκομένους είναι ήδη γνωστοί στις αρχές για τη δράση τους αλλά και για την πολυτελή ζωή που διατηρούσαν τα τελευταία χρόνια.
Ωστόσο, η διαδικασία παρουσιάζει εμπόδια, καθώς, σύμφωνα με καταγγελίες των δικηγόρων, οι συλληφθέντες που κρατούνται από 12 έως και 24 ώρες δεν έχουν ακόμη επικοινωνήσει με την υπεράσπισή τους.
Όπως ξεκαθαρίζουν οι δικηγόροι, δεν πρόκειται να καταθέσουν αν δεν παρίστανται οι ίδιοι, κάτι που ενδέχεται να καθυστερήσει την προσαγωγή τους ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Η υπόθεση, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, πήρε διαστάσεις από χθες τα ξημερώματα, όταν η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποίησε ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε πολλά σημεία της Κρήτης.
Μάλιστα έφοδος πραγματοποιήθηκε και μέσα στις φυλακές της Αγιάς, όπου ελέγχθηκαν κελιά, κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα και ναρκωτικές ουσίες, καθώς 16 από τους συλληφθέντες είναι ήδη κρατούμενοι.
Η αστυνομική επιχείρηση χαρακτηρίζεται «άκρως επιτυχημένη» από τις αρχές, οι έφοδοι ξεκίνησαν ταυτόχρονα στις 05:50 το πρωί, αποτρέποντας κάθε πιθανή αντίδραση. Οι αστυνομικές επιχειρήσεις για τη σύλληψη των δεκάδων μελών της οργάνωσης έγιναν ταυτόχρονα σε διαφορετικές περιοχές των νομών Χανίων και Ρεθύμνου, με τη συμμετοχή ακόμη και ανδρών της ΕΚΑΜ και παρουσία 8 δικαστικών λειτουργών.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ περικύκλωσαν χωριό ανατολικά των Χανίων και εισέβαλαν στο σπίτι 25χρονου, όπου εντοπίστηκαν πιστόλια και πολεμικά τουφέκια. Σε άλλη επιχείρηση, εκτός Χανίων, βρέθηκε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης.
Κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης, πιστόλια, πολεμικά όπλα και οχήματα.
Τα κέρδη της συμμορίας ξεπλένονταν με επενδύσεις σε ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα, beach bars και άλλες επιχειρήσεις.
Μαφία στην Κρήτη: Πώς δραστηριοποιούνταν το κύκλωμα
Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης θεωρείται από τις πλέον σοβαρές των τελευταίων ετών.
Το κύκλωμα, σύμφωνα με τις αρχές, δραστηριοποιούνταν σε διακίνηση ναρκωτικών, οπλισμού, εκβιασμούς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται επιχειρηματίες αλλά και ένστολοι, ανάμεσά τους ένας αστυνομικός από το Ρέθυμνο και δύο στρατιωτικοί, ένας του Πολεμικού Ναυτικού και ένας της Πολεμικής Αεροπορίας, ακόμα και κληρικοί. Η έρευνα συνεχίζεται, καθώς εντοπίζονται συνεχώς νέα ευρήματα που ενδέχεται να εμπλέξουν περισσότερα πρόσωπα.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μετά την βομβιστική επίθεση που είχε γίνει σε σπίτι αστυνομικού στα Χανιά τον Ιανουάριο του 2024, ενέργεια που αποδίδεται σε αντεκδίκηση από εμπόρους ναρκωτικών, αλλά και μετά τη σύλληψη – ένα χρόνο αργότερα στα Χανιά- κρητικού με κοκαΐνη και βαρύ οπλισμό.
Από τις παρακολουθήσεις κινητών τηλεφώνων ατόμων, ανάμεσά τους και κρατούμενος φυλακών, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χανίων, κατάφεραν να αποκαλύψουν τη δράση του πολυπλόκαμου κυκλώματος.
Παράλληλα όπως μεταδίδει η EΡΤ ανοίγει και μία εκκλησιαστική υπόθεση αυτή της πώλησης 175 στρεμμάτων της Ιεράς Μονής Τζανκαρόλων σε ξένο επενδυτικό όμιλο από έναν εκ των δυο αδερφών που είναι οι βασικοί ύποπτοι στην υπόθεση πώλησης σε ξένο Trust έναντι του ποσού 1,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Αυτό το κομμάτι ξεκινά τώρα να ερευνάται, αφού εντοπίστηκε σε επισυνδέσεις που μάλιστα φαίνεται να υπήρχε και μία προσπάθεια να συμμετέχουν στα ανώτατο κλιμάκια της εκκλησίας άνθρωποι που ήταν εξοικειωμένοι με το κύκλωμα των δραστών.
Σημειώνεται ότι οι επίσημες ανακοινώσεις απο την ΕΛΑΣ για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης στα Χανιά θα γίνουν αύριο το πρωί.
Κρήτη: Ποιοι συμμετείχαν στην εγκληματική οργάνωση
Γνωστοί επιχειρηματίες με δραστηριότητα στα δρώμενα της τοπικής κοινωνίας, ένας αστυνομικός που υπηρετεί στο Τμήμα Ρεθύμνου και δύο στρατιωτικοί, στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και του Ναυτικού, βρίσκονται ανάμεσα στα 48 άτομα που έχουν συλληφθεί από την ΕΛ.ΑΣ. κατηγορούμενοι για συμμετοχή στο μεγάλο κύκλωμα της Κρήτης.
Όπλα, ναρκωτικά, εκβιασμοί, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και κάθε λογής παράνομες δραστηριότητες περιλαμβάνονταν στην… γκάμα της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε εδώ και καιρό ανενόχλητη στο νησί.
Όπως διαπιστώθηκε στο πλαίσιο της έρευνας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χανίων, ο ένας από τους κατηγορούμενους στρατιωτικούς, χρωστούσε χρηματικά ποσά σε μέλη του κυκλώματος και για την αποπληρωμή της οφειλής τους προμήθευε με καύσιμα τα οποία έκλεβε από το στρατόπεδο όπου υπηρετούσε. Σε μια προσπάθεια να εξακριβωθεί το εύρος της παράνομης δραστηριότητας, η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις.
Ένας εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί τον Ιανουάριο του 2024 έξω από το σπίτι εν ενεργεία αστυνομικού στη Νέα Χώρα Χανίων φέρεται να οδήγησε στην εξάρθρωση της μεγάλης εγκληματικής ομάδας. Ο αστυνομικός που υπηρετούσε στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. λίγες ημέρες πριν από την έκρηξη είχε προχωρήσει σε συλλήψεις ατόμων για διακίνηση κοκαΐνης, γεγονός που είχε συνδεθεί με την σε βάρος του ενεργεία.
Από την έκρηξη είχαν σημειωθεί εκτεταμένες ζημιές στο αυτοκίνητο του αστυνομικού και μικρότερες στις δύο μηχανές που ήταν σταθμευμένες στον ίδιο χώρο. Οι δράστες είχαν χρησιμοποιήσει δυναμίτιδα εμπορίου και βραδύκαυστο φιτίλι 1,5 μέτρου.
Οι δεκάδες έρευνες των Αρχών έλαβαν χώρα σε διαφορετικές περιοχές των Χανίων και του Ρεθύμνου, συνοδεία συνολικά οκτώ δικαστικών λειτουργών. Μεταξύ άλλων έχουν κατασχεθεί ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης, πιστόλια, πολεμικά τυφέκια και οχήματα που συνδέονται με την παράνομη δράση του κυκλώματος.
Κρήτη: τα δύο αδέρφια και τα «κονέ» σε ολόκληρο το νησί
Σύμφωνα με το cretalive.gr τα δύο αδέρφια, που βρίσκονται στο επίκεντρο της δικογραφίας-μαμούθ με τους 48 κατηγορούμενους για την εγκληματική οργάνωση στα Χανιά, είχαν φοβερά, ως φαίνεται, «κονέ» σε όλα τα επίπεδα και έδιναν μεγάλη έμφαση στο life style για να ενισχύσουν το prestige τους.
Μπουζούκια, πούρα και άπειρες φωτογραφίες με πολιτικούς, τραγουδιστές, λαϊκούς αοιδούς και ράπερ, ηθοποιούς, παρουσιαστές, κρητικούς καλλιτέχνες, αυτοδιοικητικούς, στρατηγούς, ποδοσφαιρικούς παράγοντες, αθλητές, επιχειρηματίες… Οι μισοί κουμπάροι, όπως τους αποκαλούν, οι άλλοι μισοί φίλοι τους. Μάλιστα στην ξενοδοχειακή μονάδα της οικογένειας στην περιοχή του Σταυρού, είχαν φιλοξενηθεί πολλές κοινωνικές εκδηλώσεις επωνύμων, όπως γαμήλιες τελετές και πάρτι. Φρόντιζαν να κτίζουν το «προφίλ» τους ως ισχυροί επιχειρηματίες, «δεμένοι» οικογενειάρχες αλλά και ως άνθρωποι που προσέφεραν και στήριζαν άτομα που είχαν ανάγκη.
Και τα σχόλια «αποθέωσης» έπεφταν …βροχή στα προσωπικά τους προφίλ. Πολλοί είναι εκείνοι που εκφράζουν τον θαυμασμό τους αλλά και την ευγνωμοσύνη τους. «Άρχοντας!», «Γνήσια αρσενικά» γράφουν. «Να σας έχει καλά ο Θεός που βοηθάτε τόσο κόσμο». Στο προφίλ του μεγάλου αδερφού ξεχωρίζουν και οι ατάκες που συχνά κοινοποιεί ως λόγια δικά του. «Αν δεν έχεις στον ήλιο μοίρα, δοκιμάστε τη νύχτα» γράφει σε μία απ’ αυτές.
Ειδήσεις Σήμερα
- Βίντεο που κόβει την ανάσα: Αγόρι περπατά πάνω σε υπερυψωμένη μονή ράγα 30 μέτρα πάνω από το έδαφος
- Παπαϊωάννου: Τέσσερα μη κρατικά πανεπιστήμια θα λειτουργήσουν από τον Οκτώβριο στην Ελλάδα – 10.000 διορισμοί εκπαιδευτικών για τη σχολική χρονιά
- Αναβάθμιση της πρόσβασης στους πεζόδρομους του Αγρινίου με το έξυπνο σύστημα wi.move της WINGS

![Νέα μαρτυρία «φωτίζει» την εξαφάνιση του γιατρού στην Κρήτη – Η δραματική έκκληση της μητέρας του στο «Φως στο Τούνελ» [βίντεο]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2026/01/giatros-e1769239865262-150x79.webp)