Με μεγάλα ύψη βροχής, κυρίως στην Πελοπόννησο εξελίχθηκε η κακοκαιρία που ξέσπασε, νωρίτερα σήμερα, στη χώρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέγραψε ο δορυφόρος μέχρι και το απόγευμα, 100 mm νερού, έπεσαν σε Μεγαλόπολη- Ψαθί, 94 mm στα Πετάλια Κέρκυρας, 61 mm στο Αργοστόλι και 59 και 28,6 σε Στεμνίτσα και Χαΐδάρι αντίστοιχα.

H εξέλιξη της κακοκαιρίας
Όσον αφορά την εξέλιξη της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες, η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ Χριστίνα Σούζη, επισημαίνει πως από απόψε τη νύχτα, Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, (μέχρι το ξημέρωμα) νησιά Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα (μέχρι το μεσημέρι) θα έχουν έντονα καιρικά φαινόμενα.
Σε κάθε περίπτωση, η κα Σούζη τόνισε ότι οι βροχές θα περιοριστούν στα Ανατολικά, με λίγες βροχοπτώσεις στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, ενώ στην Αττική αναμένεται καλός καιρός με ηλιοφάνεια.
Τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν από το μεσημέρι και μετά και θα σταματήσουν σίγουρα μέχρι το βράδυ, στις περισσότερες περιοχές. Λίγες βροχές θα εκδηλωθούν στα Ανατολικά και Νότια την Τετάρτη, περιοριζόμενες στην Κρήτη, όπου δεν αποκλείονται ασθενείς βροχοπτώσεις και την Πέμπτη. Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.
Οι περιοχές που θα βρέχει τις επόμενες ώρες
Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας προειδοποιεί ότι τα έντονα φαινόμενα δεν έχουν ακόμη κορυφωθεί.
Μετά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, ο Γιώργος Τσατραφύλλιας ενημέρωσε για την επόμενη φάση της κακοκαιρίας, τονίζοντας ότι για τις επόμενες ώρες αναμένονται κατά διαστήματα ισχυρές καταιγίδες σε Αιτωλοακαρνανία, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα, Ηλεία, Μεσσηνία, ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
Ο μετεωρολόγος διευκρινίζει ότι τα φαινόμενα δεν θα είναι τόσο ισχυρά όσο τη νύχτα, ωστόσο παραμένουν επικίνδυνα. Από το βράδυ έως και αύριο το μεσημέρι προβλέπονται ισχυρές καταιγίδες σε Θράκη, βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα.
Για την Αττική, ο Τσατραφύλλιας σημειώνει ότι τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν έως τις 17.00 σήμερα, χωρίς να αποκλείεται τοπική ένταση σε μικρής διάρκειας επεισόδια.
Κακοκαιρία στην Αττική: Μπλόκαραν οι δρόμοι από την καταιγίδα
Πολλά τα προβλήματα από την ισχυρή καταιγίδα που έπληξε την Αττική. Η έξοδος της Αττικής Οδού προς Λαμία έκλεισε λόγω ακινητοποιημένου φορτηγού με αποτέλεσμα να επικρατεί κομφούζιο στο σημείο. Η ουρά των αυτοκινήτων ξεκινούσε από τα Άνω Λιόσια και έφτανε μέχρι και την έξοδο για την Εθνική Οδό.





Επίσης έντονα προβλήματα εντοπίζονται σε κεντρικές αρτηρίες, όπως η Κηφισίας, η Μεσογείων και η Λεωφόρος Συγγρού, με τις αρμόδιες Αρχές να απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς σε αρκετά σημεία έχει συσσωρευτεί μεγάλος όγκος νερού.
Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Τροχαία Αττικής, τα σημαντικότερα προβλήματα από την καταιγίδα εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, ιδιαίτερα στην οδό Τζαβέλλα και Δεληγιώργη.
Πάνω από 1000 αστραπές και κεραυνοί έπεσαν στην Αττική σε δύο ώρες, όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας με αφορμή την έντονη κακοκαιρία η οποία έπληξε το λεκανοπέδιο νωρίτερα σήμερα.
Βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις ήδη έχουν πλήξει τη δυτική Ελλάδα, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί ήδη αρκετά προβλήματα. Ειδικότερα, στη Βόνιτσα και την Πρέβεζα δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, ενώ υπάρχουν δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγειους και ημιυπόγειους χώρους στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Να σημειωθεί, ότι η νέα επιδείνωση του καιρού οφείλεται κατά βάση στην κίνηση ενός βαρομετρικού χαμηλού από τη Νότια Ιταλία προς τη Βόρεια Ελλάδα. Είναι ένα φαινόμενο, το οποίο σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα προκαλέσει έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες από τα δυτικά προς τα ανατολικά.
Κακοκαιρία στην Αρκαδία: Πλημμύρισε ο δρόμος Μορέας – Εγκλωβίστηκαν 5 οχήματα με μια έγκυο ανάμεσά τους
Ισχυρή βροχόπτωση προκάλεσε χάος στην Αρκαδία το πρωί της Δευτέρας 10/11, όταν τα συστήματα απορροής στον αυτοκινητόδρομο Μορέα δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν το νερό, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το οδόστρωμα. Στο ύψος των Παραδείσιων, στο τμήμα που ενώνει την Τρίπολη με την Καλαμάτα, πέντε οχήματα παγιδεύτηκαν μέσα στο νερό. Ανάμεσα στους επιβάτες ήταν και μία έγκυος, η οποία διασώθηκε με ασφάλεια και μεταφέρθηκε προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε σταδιακά, ωστόσο μία λωρίδα στο ρεύμα προς Αθήνα παραμένει κλειστή, καθώς τα συνεργεία καθαρίζουν το οδόστρωμα.
Οι οδηγοί που περνούν από την περιοχή προειδοποιούνται για ιδιαίτερα ολισθηρό οδόστρωμα και συστήνεται προσοχή. Παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης, δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, αλλά οι εγκλωβισμένοι περιέγραψαν στιγμές έντονης αγωνίας και πανικού.
Πάτρα: Ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν πτώσεις δέντρων και ζημιές σε αυτοκίνητα
Ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν τις μεσημβρινές ώρες πτώσεις δέντρων και ζημιές σε αυτοκίνητα, στο κέντρο της Πάτρας.
Συγκεκριμένα, λόγω των ανέμων, έπεσαν μεγάλα δέντρα έξω από τον περίβολο του ναού του Αγίου Ανδρέα, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Μάλιστα εκείνη την ώρα ήταν σε εξέλιξη εξόδιος ακολουθία μέσα στον ναό. Αμέσως μετά τις πτώσεις των δέντρων έφθασαν στο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προκειμένου να απομακρύνουν με ασφάλεια τους κορμούς και τα κλαδιά των δέντρων.
Επίσης, πτώσεις δέντρων καταγράφηκαν και σε άλλα σημεία του κέντρου της πόλης, όπως στις οδούς Πατρέως και Μιαούλη.
Ειδήσεις Σήμερα
- Σκάνδαλο στο τουρκικό ποδόσφαιρο: Συλλήψεις προέδρου και διαιτητών για στημένα ματς
- Κορωπί: 41χρονη κατήγγειλε πως φίλος της την παρέσυρε με το αυτοκίνητο
- Τέλος στο χάος; Οι ΗΠΑ κοντά στη λήξη του μεγαλύτερου shutdown στην ιστορία – Εξελίξεις μέσα στην εβδομάδα
- Γκύζη: Καταγγελία για βίαιη σύλληψη 13χρονου – Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ
![Καιρός: Βροχή και κρύο σήμερα σε αρκετές περιοχές τις χώρας – Ποιες θα επηρεαστούν [Βίντεο]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2025/03/kairos-vroxi-150x150.jpg)
