Η εξιχνίαση των υποθέσεων επιτεύχθηκε μετά από έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα τη σύλληψη των 3 ατόμων στο Ηράκλειο.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ως προς τη μεθοδολογία, σε τέσσερεις περιπτώσεις κλοπής, ανωτέρω προσέγγιζαν άτομα που κινούνταν πεζοί και προσποιούμενοι οικεία τους πρόσωπα με τη μέθοδο του εναγκαλισμού τους αφαιρούσαν κοσμήματα χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.
Επίσης, με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν αντικείμενα από κατάστημα, ενώ από σταθμευμένο όχημα αφαίρεσαν βαλίτσα εργασίας με εργαλεία .
Απογευματινές ώρες χθες (19.05.2025) οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν οι ημεδαποί να κινούνται με το ΙΧΕ αυτοκίνητο σε περιοχή του Ηρακλείου και ακινητοποιήθηκαν.
Σε έρευνα που έγινε στο όχημα βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν :
- το χρηματικό ποσό των τετρακοσίων 400 ευρώ,
- κοσμήματα
- ελαιόλαδο συνολικού βάρους 22 λίτρων
- βαλίτσα εργασίας με το περιεχόμενο της,
- τηλεχειριστήριο συναγερμού και
- πλήθος διακοσμητικών – τουριστικών αντικειμένων
Μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου.
![Αγρότες: Άνοιξε ξανά το αεροδρόμιο Ηρακλείου – «Αποχωρούμε ειρηνικά» – Στο «κόκκινο» τα μπλόκα σε ολόκληρη τη χώρα [Βίντεο]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes-irakleio-epeisodio-aerodromio-150x150.jpg)
![Αγρότες: Κλειστό ξανά το αεροδρόμιο Ηρακλείου – Βαριές κατηγορίες για όσους συμμετείχαν στα επεισόδια [Βίντεο]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2025/12/epeisodia-agrotes-kriti6-150x150.jpg)