Η κόντρα με τον πατέρα του
Το 27χρονο θύμα τα τελευταία 2 χρόνια είχε κληρονομήσει μεγάλη ακίνητη περιουσία από τον παππού του. Υπήρξαν κόντρες με τον πατέρα του, ο οποίος μάλιστα για ένα διάστημα υποπτευόταν τον γιο του για τους εμπρησμούς σε οχήματα της εταιρείας που διαθέτει πριν από 2 μήνες. Η σύντροφος του 27χρονου κατέθεσε ότι υπήρξαν ανάμεσα σε πατέρα και γιο κόντρα για τα περιουσιακά.
«Όχι δεν ισχύει αυτό, είμαι και εγώ κληρονόμος, γιατί είμαι γιος του. Από την ώρα που είμαι γιος του, είμαι και εγώ κληρονόμος. Από το νόμο πάει. Ο γιος μου όταν πέθανε η μάνα μου κληρονόμησε και έπαιρνε και νοίκια, δεν είχα κανένα πρόβλημα να παίρνει νοίκια το παιδί μου. Αλλά είμαι και εγώ κληρονόμος και η ανιψιά μου», είπε ο πατέρας του.
Ο πατέρας του αναμένεται να καταθέσει σήμερα στις Αρχές. Σύμφωνα με μαρτυρίες συγγενών στο MEGA, υπάρχουν ηχογραφημένα μηνύματα του πατέρα προς το γιο του, στα οποία τον απειλεί.
Ενώ, στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει και δύο θάνατοι, παλιών συνεργατών του θύματος. Ενός επιχειρηματία, ο οποίος δολοφονήθηκε με μαφιόζικο τρόπο το 2024 στη Μάνδρα και ενός νεαρού, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο, με τον 27χρονο τότε να επιβαίνει στο αυτοκίνητο.
Έμπειροι αστυνομικοί αναζητούν εάν υπάρχει η οποιαδήποτε διασύνδεση με την αρπαγή και την εκτέλεση του 27χρονου στη Νέα Πέραμο.
Οι αντιφάσεις στην κατάθεση της συντρόφου του
Σύμφωνα με το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star, η σύντροφος του Μανώλη είχε στο παρελθόν σχέση με στενό φίλο του θύματος, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο. Το στοιχείο αυτό δείχνει ότι γνώριζε καλά τον κύκλο επαφών του 27χρονου.
Ωστόσο, η εν λόγω γυναίκα έπεσε σε αντιφάσεις, αφού υποστήριξε ότι, λίγο πριν την απαγωγή, ο Μανώλης χτύπησε το κουδούνι, τον είδε από τη θυροτηλεόραση και του άνοιξε, χωρίς όμως εκείνος να ανέβει ποτέ στο διαμέρισμα. Οι αστυνομικοί, όμως, αμφισβητούν αν υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος για να συμβούν όλα αυτά, με βάση το βίντεο της αρπαγής.
Ακόμα, ερωτήματα προκαλεί και το χρονικό κενό των περίπου επτά ωρών μέχρι να απευθυνθεί η γυναίκα στην αστυνομία. Η ίδια ανέφερε ότι, όταν αντιλήφθηκε πως ο σύντροφός της δεν ανέβαινε, κατέβηκε να δει τι συνέβη, χτύπησε κουδούνια γειτόνων και τελικά συγκέντρωσε μόνη της το υλικό από κάμερες ασφαλείας, το οποίο παρέδωσε στις Αρχές.
Τι εξετάζουν οι αρχές
Ιδιαίτερο βάρος δίνουν οι Αρχές και σε παλαιότερα περιστατικά. Δύομισι χρόνια πριν από τη δολοφονία, άγνωστοι είχαν πυρπολήσει τα αυτοκίνητα του πατέρα του 27χρονου έξω από το σπίτι τους στη Μαγούλα.
Ο ίδιος θεωρεί πως ο εμπρησμός συνδέεται άμεσα με την εκτέλεση του γιου του και δήλωσε ότι, αν τότε είχαν εντοπιστεί οι δράστες, ίσως το παιδί του να ζούσε σήμερα. Ακόμη, υποστήριξε ότι είχε προειδοποιήσει τον γιο του πως κινδυνεύει, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεχόταν απειλές και είχε μπλέξει με «κακές παρέες». Σήμερα λοιπόν θα καταθέσει και ο ίδιος στο Ανθρωποκτονιών, ως το δεύτερο πρόσωπο-κλειδί μετά τη σύντροφο του θύματος.

