Σύμφωνα με τη διεύθυνση τροχαίας Αττικής, τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων, καθώς και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι η μη χρήση προστατευτικού κράνους από οδηγούς και συνεπιβάτες δικύκλων συνέβαλε, σε πολλές περιπτώσεις, στη σοβαρότητα των τραυματισμών.
Περισσότερες από 36.800 παραβάσεις τον ίδιο μήνα
Την ίδια χρονική περίοδο, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων της διεύθυνσης τροχαίας Αττικής για την ενίσχυση της τροχονομικής αστυνόμευσης και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, βεβαιώθηκαν συνολικά 36.803 παραβάσεις, από τις οποίες οι 269 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.
Από αυτές, 1.103 αφορούσαν οδήγηση υπό την επίδραση αλκοόλ, με τις 58 να είναι σε βαθμό πλημμελήματος. Επιπλέον, καταγράφηκαν 1.038 παραβάσεις για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, 286 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 773 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 2.029 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 2.797 για μη χρήση προστατευτικού κράνους και 61 για επικίνδυνους ελιγμούς.