Πίσω από αυτήν βρίσκεται ο Χρήστος Μαυρίκης, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχει ήδη συλληφθεί. Σύμφωνα πληροφορίες, παρέδωσε επιστολή σε αρεοπαγίτη με την οποία κάποιος του ζητούσε να παρέμβει σε εκκρεμή αστική υπόθεση με την υπόσχεση αστρονομικού οικονομικού ανταλλάγματος. Η επιστολή φέρεται να παραδόθηκε στον ίδιο τον δικαστή, ενώ γινόταν αναφορά συγκεκριμένης εκκρεμούς υπόθεσης και υπήρχε η παράκληση για παρέμβαση του δικαστικού λειτουργού με παράλληλο υπαινιγμό για παροχή οικονομικών ανταλλαγμάτων.
Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι η επίδικη υπόθεση είναι ήσσονος σημασίας, προκαλώντας προβληματισμό στους κόλπους του Αρείου Πάγου αναφορικά με τα κίνητρα πίσω από την απόπειρα δωροδοκίας. Δικαστική πηγή αναφέρει πως πρόκειται για γνωστό δικαστικό λειτουργό ο οποίος κατά πληροφορίες διεκδικεί ανώτερη θέση στις επερχόμενες κρίσεις στη Δικαιοσύνη.
Μόλις αντιλήφθηκε ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός το περιεχόμενο της επιστολής προχώρησε σε καταγγελία στις Αρχές παραδίδοντας την επιστολή, ενώ έχουν ήδη κινηθεί οι διαδικασίες για τα περαιτέρω. Για την υπόθεση διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για το αδίκημα της κακουργηματικής δωροδοκίας δικαστή.
Σε δήλωσή του στο Documento.gr. ο Χ. Μαυρίκης αρνήθηκε ότι επιχείρησε να δωροδοκήσει τον δικαστή και υποστήριξε έκανε απλώς αναφορά σε προμήθεια – μεσιτεία, για οποιονδήποτε πουλούσε την περιοχή. Πρόσθεσε μάλιστα πως είχε προηγουμένως επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον αρεοπαγίτη για να τον ενημερώσει για την υπόθεση. «Τον πήρα το πρωί χθες, μιλήσαμε και του είπα να σου στείλω μια επιστολή. “Θέλω δύο πράγματα να ενεργήσετε αναλόγως ούτως ώστε να μην μας βγάλουν και την τέταρτη αγωγή απαράδεκτη και να μπουν στην ουσία της υπόθεσης” και δεύτερον στην επιστολή ανέφερα ότι ψάχνουμε να βρούμε έναν αγοραστή – επενδυτή προκειμένου να πουλήσουμε την έκταση και ότι υπάρχει η προμήθεια – μεσιτεία. Στο γράμμα δεν αναφέρω τίποτα για δωροδοκία, αλλά για μεσιτεία για αυτόν που θα βοηθήσει να πουληθεί η έκταση, δεν μιλάω αποκλειστικά για αυτόν».