Η διαδικασία επιστροφής του δεν ολοκληρώθηκε άμεσα το απόγευμα της Δευτέρας (15/6), καθώς εκκρεμούσε η έκδοση του απαραίτητου φυλακιστηρίου. Για τον λόγο αυτό παρέμεινε προσωρινά στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ μέχρι να διευθετηθούν οι απαιτούμενες διοικητικές και δικαστικές διαδικασίες.
Το πρωί της Τρίτης (16/6) οδηγήθηκε στην εισαγγελία εφετών Πειραιά, όπου ολοκληρώθηκαν οι προβλεπόμενες ενέργειες για την εκτέλεση της απόφασης και στη συνέχεια μεταφέρθηκε εκ νέου στις φυλακές Κορυδαλλού.
Τι ζήτησε
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καταδικασμένος ως ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» επέστρεψε στο ίδιο κελί της Ε’ πτέρυγας όπου κρατούνταν πριν από την αποφυλάκισή του. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το μοναδικό αίτημα που υπέβαλε ήταν να επιστρέψει στο κελί του και να ξεκουραστεί.
Υπενθυμίζεται ότι ο Άρειος Πάγος έκρινε πως η αποφυλάκισή του δεν ήταν σύννομη, κάνοντας δεκτή την εισαγγελική αναίρεση κατά της απόφασης του συμβουλίου εφετών Πειραιά που είχε ανοίξει τον δρόμο για την αποφυλάκισή του τον περασμένο Μάιο.