Αθήνα Καιρός

«Μάρτης γδάρτης»: Τσουχτερό κρύο και χιόνια και στην Αττική – Πού θα το στρώσει την Κυριακή

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
12 λεπτά
«Μάρτης γδάρτης»: Τσουχτερό κρύο και χιόνια και στην Αττική – Πού θα το στρώσει την Κυριακή

Καιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα συνεχίζει να είναι «άγριος» για την εποχή, με μπόλικο κρύο και χιόνια από το βράδυ του Σαββάτου σε ορισμένες περιοχές της Αθήνας.

Ο καιρός θυμίζει περισσότερα Ιανουάριο και όχι Μάρτιο, ενώ η θερμοκρασία είναι σε χαμηλά επίπεδα και θα διατηρηθεί έτσι για αρκετές ημέρες.  Παρατηρώντας κανείς την πορεία του καιρού, διαπιστώνει ότι καταγράφεται το τρίτο κύμα κακοκαιρίας μέσα σε έναν μήνα στην Ελλάδα.

Μάλιστα, από το σκηνικό αυτό του καιρού δεν τη γλιτώνει ούτε η Αττική, καθώς σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, υπάρχουν πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου που θα δουν χιόνι την Κυριακή.

 Πού θα χιονίσει την Κυριακή στην Αττική σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου

Όπως αναφέρει με ανάρτησή του στο Facebook ο έμπειρος μετεωρολόγος:

Καλησπέρα σας φίλες και φίλοι!

Πολλά τα ερωτήματα των φίλων από την Αττική για την αυριανή εξέλιξη του καιρού όσον αφορά στις χιονοπτώσεις, οι οποίες χοντρικά αναμένονται από τις πρωινές προμεσημβρινές ώρες και μέχρι περίπου και μετά το μεσημέρι σε αρκετές περιοχές της Αττικής.

Κάνοντας κλικ στην εικόνα μπορείτε να δείτε τους δήμους με βάση το υψόμετρο τους με την μεγαλύτερη πιθανότητα χιονόπτωσης και χιονόστρωσης το πρωί αλλά και το μεσημέρι αντίστοιχα:

Περιμένω τα σχόλιά σας αύριο!».

Μάλιστα δημοσίευσε και σχετικό πίνακα, στον οποίο αναφέρει ότι σε 23 περιοχές της Αττικής αύριο το πρωί θα χιονίζει. Σε 13 περιοχές η χιονόπτωση θα συνεχιστεί και το καλοκαίρι, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου και σε αυτές τις περιοχές αναμένεται να υπάρξει και χιονόστρωση.

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα, κυρίως στο Αιγαίο, στην Κρήτη, στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο.

Στις παραπάνω περιοχές θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, καθώς επίσης σποραδικές βροχές στα χαμηλότερα υψόμετρα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας.

Η θερμοκρασία, σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και άνοδο στα ανατολικά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, και θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -7 έως 4 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία από -5 έως 9, στη Θεσσαλία από -4 έως 8, στην Ήπειρο από -4 έως 11, στην Ανατολική Στερεά και Ανατολική Πελοπόννησο από -1 έως 8, στη Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησο από 1 έως 9, στα νησιά του Ιονίου από 2 έως 9, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 0 έως 10, στις Κυκλάδες από 2 έως 8, ενώ στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες έως βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 8 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 Μποφόρ, ενώ από το απόγευμα 3 έως 5 και τοπικά έως 6 Μποφόρ.

O καιρός στην Αττική 

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά του νομού. Πιθανότητα χιονόνερου υπάρχει και για περιοχές χαμηλού υψομέτρου έως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφόρ και από το μεσημέρι στα ανατολικά και νότια 4 έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στο νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

ΕΜΥ: Ο καιρός την Κυριακή

Από την πλευρά της, η ΕΜΥ αναφέρει πως στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στη δυτική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις κυρίως μέτριας έντασης στα ορεινά και τα ημιορεινά καθώς και σε περιοχές στα κεντρικά με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 08 με 09 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια κυρίως ορεινά.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις έως το μεσημέρι και σταδιακή βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Θρακικό τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -3 έως 9 βαθμούς. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Σχεδόν αίθριος με παροδικές νεφώσεις κυρίως στα νότια.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου και στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές θα σημειωθούν χιονοπτώσεις κυρίως μέτριας έντασης, ενώ θα χιονίσει πρόσκαιρα και σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά έως 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -1 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Εύβοια

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχή ή χιονόνερο. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 0 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την 25η Μαρτίου

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τη Δευτέρα 21 Μαρτίου, στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν κι είναι πιθανό στα νοτιοδυτικά να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές ενώ τη νύχτα χιόνια θα πέσουν στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές στα κεντρικά με χαμηλότερο υψόμετρο. Από τη νύχτα τα φαινόμενα στα ανατολικά και τα νότια θα ενταθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός. Το μεσημέρι η θερμοκρασία θα φτάσει τους 8 με 11 βαθμούς, μόνο στα δυτικά και τα Δωδεκάνησα θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς Κελσίου. Το πρωί και το βράδυ στα βόρεια τοπικά η θερμοκρασία και -6 (μείον 6) βαθμοί Κελσίου.

Την Τρίτη 22 Μαρτίου, προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες σε όλη τη χώρα, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Είναι πιθανό οι χιονοπτώσεις στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο καθώς και στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης να είναι πρόσκαιρα πυκνές. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ στα δυτικά και τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, ενισχυόμενοι το βράδυ στα βορειοανατολικά. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Την Τετάρτη 23 Μαρτίου, τα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τα ημιορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι χιονοπτώσεις θα έχουν ασθενή έως μέτρια ένταση. Σταδιακά τα φαινόμενα από τα βόρεια θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 6 και στα ανατολικά 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου, γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά. Στην Κρήτη το πρωί θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Την Παρασκευή 25 Μαρτίου, το σκηνικό του καιρού προβλέπεται πως θα έχει αλλάξει δραστικά σε σχέση με τις τωρινές συνθήκες. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει γενικά αίθριο καιρό.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα.

Βάσει της πρόβλεψης του Σάκη Αρναούτογλου, την 25η Μαρτίου θα κάνουν την εμφάνισή τους θερμές αέριες μάζες και ο καιρός θα εναρμονιστεί με την εποχή. Κάτι το οποίο αρκετός κόσμος περιμένει με αδημονία, καθώς ήδη πλησιάζουμε στο τρίτο δεκαήμερο του μήνα, ωστόσο τα φαινόμενα μόνο σε άνοιξη δεν παραπέμπουν.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

  Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]