Πολυτεχνείο: Φρούριο το ΑΠΘ – Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περιμετρικά του κτηρίου

eleftherostypos.gr
Newsroom
3 λεπτά
Πολυτεχνείο: Φρούριο το ΑΠΘ – Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περιμετρικά του κτηρίου

Πολυτεχνείο: Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου.

Στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων και προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εισόδου ατόμων στις εγκαταστάσεις του ΑΠΘ, αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε σημεία περιμετρικά του πανεπιστημιακού κάμπους, ενώ παράλληλα, διενεργούνται έλεγχοι σε πεζούς και οχήματα για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού.

Το ΑΠΘ θα μείνει κλειστό στις 16 και 17 Νοεμβρίου, όπως αποφάσισαν οι πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος, απόφαση που στηρίζεται στην κρισιμότητα της επιδημιολογικής κατάστασης στην πόλη.

Το θέμα του Πολυτεχνείου συζητήθηκε σε πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Χρυσοχοϊδης είχε ξεκαθαρίσει ότι φέτος λόγω της πανδημίας δεν θα πραγματοποιηθούν πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Μήνυμα Χρυσοχοΐδη σε πολιτικούς αρχηγούς

Νωρίτερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επικοινώνησε το απόγευμα, με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους αρχηγούς όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, προκειμένου να τους ενημερώσει προσωπικά για τις αποφάσεις της κυβέρνησης όσον αφορά την ημέρα του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο, ο κ. Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε τους αρχηγούς ότι δεν θα γίνει η πορεία του Πολυτεχνείου και το Πολυτεχνείο θα είναι κλειστό, αλλά θα υπάρξει δυνατότητα σε ολιγομελείς αντιπροσωπείες των κομμάτων να καταθέσουν στεφάνια το μεσημέρι της Τρίτης έπειτα από συνεννόηση με την Αστυνομία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΜέΡΑ25, αναφέρει ότι ο κ. Βαρουφάκης ενημέρωσε τον κ. Χρυσοχοΐδη ότι ο ίδιος, οι βουλευτές του και δύο ακόμα μέλη του κόμματος (συνολικά 9 άτομα) θα πραγματοποιήσουν πορεία στην αμερικανική πρεσβεία. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο υπουργός απάντησε στον κ. Βαρουφάκη πως εισαγγελέας και Αστυνομία θα είναι εκεί για να συλλάβει όποιον καταστρατηγήσει την απαγόρευση.

Σημειώνεται ότι για την απαγόρευση της πορείας αναμένεται απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. που βασίζεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου που υπεγράφη στις 30 Μαρτίου 2020 και αφορά στα μέτρα για την πανδημία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Πηγή φωτογραφίας: thestival.gr

Ειδήσεις 

Κορωνοϊός: «Θρίλερ» στη συνεδρίαση για τα δημοτικά – Οι προβληματισμοί των λοιμωξιολόγων και τα σενάρια

Κορωνοϊός: «Έκρηξη» κρουσμάτων σε Αττική και Θεσσαλονίκη, στο «κόκκινο» η Λάρισα [αναλυτικά ο επιδημιολογικός χάρτης]

Κορωνοϊός: Νέο σοκ με 3.038 νέα κρούσματα, 336 στις ΜΕΘ και 38 νέοι θάνατοι

Ο κορωνοϊός σκότωσε τον Πίτερ Σάτκλιφ, «o Αντεροβγάλτης του Γιόρκσαϊρ»

Βίντεο σοκ: Οι κραυγές της μητέρας που διασώζεται αλλά έχασε τον 6 μηνών γιο της στη Μεσόγειο

Παρασκευή και 13: Μύθοι και πραγματικότητα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version