Αθήνα Καιρός

Πρόλαβαν τους εμπρηστές που ήθελαν να κάψουν τη Στερεά

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Πρόλαβαν τους εμπρηστές που ήθελαν να κάψουν τη Στερεά

Μία πολύ επικίνδυνη κατάσταση κοντά σε δασική περιοχή με διάσπαρτους οικισμούς, γλύτωσαν με την επέμβαση τους Αστυνομία και Πυροσβεστική με την πολύτιμη συνδρομή ενός 46χρονου φύλακα.

Συγκεκριμένα το πρωί της Κυριακής (21/7) στις 8:30 το πρωί ο άνθρωπος που είναι επιφορτισμένος για την ασφάλεια ως ιδιώτης, των οικισμών Σκροπονερίων και Βουλευτικών στο ΔΔ Ανθηδώνος παρατήρησε ένα λευκό φορτηγάκι άνευ διακριτικών και πινακίδων, να κινείται ύποπτα στα πέριξ.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτό εναπόθεσαν στο πρανές μία χάρτινη συσκευασία. Εν συνεχεία και στη θέα του φύλακα, τα άτομα μπήκαν βιαστικά στο φορτηγάκι και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στο σημείο έφτασαν γρήγορα η Άμεση Δράση από τη Χαλκίδα και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Θήβας, διαπιστώνοντας ότι εντός της συσκευασίας υπήρχε ένα αντικουνουπικό σπιράλ το γνωστό φιδάκι, στο οποίο είχαν προσαρτήσει με αυτοκόλλητη ταινία τέσσερα (4) σπίρτα και γύρω από αυτό ήταν εμποτισμένο με εύφλεκτο υγρό, πιθανόν παραφινέλαιο, χαρτί υγείας!

Η Υπηρεσία της Πυροσβεστικής της Θήβας, ανέλαβε την προανάκριση μιας υπόθεσης που δείχνει ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού της περιοχής.

Τόσο ο αριθμός των ατόμων που συμμετείχαν μαρτυρά ότι δεν πρόκειται για απλά έναν τρελό που θέλει “να βλέπει τους πυροσβέστες και τα πυροσβεστικά να τρέχουν”, όσο και η επιμέλεια ενός τόσο απλού όσο κι επικίνδυνου εμπρηστικού μηχανισμού, δείχνει ότι υπάρχει γενικότερο σχέδιο καταστροφής των συγκεκριμένων περιοχών.

Ας προσέξουμε όλοι ειδικά αυτές τις ημέρες που υπάρχει και πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στις ανωτέρω περιοχές.

Πηγή: lamiareport.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]