Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Φωτιά τώρα στην Κέρκυρα – Στο σημείο οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Ζόρικα τα πράγματα για τον Ερντογάν: Δεύτερος και…καταϊδρωμένος σε όλες τις προεκλογικές δημοσκοπήσεις

3 λεπτά
Ζόρικα τα πράγματα για τον Ερντογάν: Δεύτερος και…καταϊδρωμένος σε όλες τις προεκλογικές δημοσκοπήσεις
Τουρκία - Ερντογάν

Ολοένα και πιο δυσοίωνα είναι τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων στην Τουρκία για τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος φαίνεται να χάνει σε δημοτικότητα, ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2023 στις οποίες θα διεκδικήσει ξανά την προεδρία.

Πιο συγκεκριμένα, στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, όταν οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να διαλέξουν μεταξύ του Ερντογάν και τεσσάρων άλλων προσώπων που εικάζεται ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον κοινό υποψήφιο της αντιπολίτευσης, ο σημερινός πρόεδρος της Τουρκίας βρισκόταν σταθερά στη δεύτερη θέση.

Για παράδειγμα, ο σημερινός δήμαρχος της Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς συγκέντρωσε ποσοστό 51,4% ενώ ο Ερντογάν μόλις 33,1%.

Όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, συγκέντρωσε το 36,9% έναντι του 43,2% του αντιπάλου του. Ο Ερντογάν έχει προσπαθήσει λυσσαλέα να βγάλει «εκτός κάδρου» τον Ιμάμογλου, ο οποίος πρόσφατα καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση από δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, με την κατηγορία της εξύβρισης δημόσιων λειτουργών, τους οποίους είχε αποκαλέσει «ηλίθιους» γιατί ακύρωσαν την πρώτη εκλογή του.

Κατά τη δημοσκόπηση, ο Ερντογάν θα ηττηθεί ακόμη και αν βρεθεί αντιμέτωπος με την επικεφαλής του ακροδεξιού «Καλού Κόμματος», Μεράλ Ακσενέρ.

Σε αυτό το σενάριο, η Ακσενέρ συγκεντρώνει το 42,4% ενώ ο Ερντογάν ακολουθεί με 36,3%. Τα πράγματα θα είναι δύσκολα, ακόμη και αν ο Ερντογάν κληθεί να αντιμετωπίσει τον ηγέτη του κόμματος των Κεμαλιστών (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ο Κιλιντσντάρογλου συγκεντρώνει το 38,6% στην εν λόγω δημοσκόπηση ενώ ο Ερντογάν ακολουθεί με μόλις μια μονάδα διαφορά.

Ειδήσεις σήμερα

Qatargate – Εύα Καϊλή: «Είπα στον πατέρα μου να πάρει βαλίτσα και μπιμπερό» – Ήξερε για τα χρήματα

Χιονοθύελλα στις ΗΠΑ: Στους 64 οι νεκροί – Λεηλασίες σε κλειστά καταστήματα

«Ρολόι της Αποκάλυψης»: Πιο κοντά από ποτέ σε πυρηνικό πόλεμο

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]