Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Φωτιά τώρα στην Κέρκυρα – Στο σημείο οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Ρολόι της Αποκάλυψης: Είναι η ανθρωπότητα καταδικασμένη; – Την Τρίτη τα «αποκαλυπτήρια» για το μέλλον του κόσμου

4 λεπτά
Ρολόι της Αποκάλυψης: Είναι η ανθρωπότητα καταδικασμένη; – Την Τρίτη τα «αποκαλυπτήρια» για το μέλλον του κόσμου

Ρολόι της Αποκάλυψης: Σύμφωνα με την Daily Mail πρόκειται να ρυθμιστεί για το 2024 αύριο Τρίτη 23/1 στις 17:00 (ώρα Ελλάδος), ενώ επί του παρόντος βρίσκεται πιο κοντά στα μεσάνυχτα από ποτέ. Tο ρολόι- απαντά εάν η ανθρωπότητα είναι πιο ασφαλής ή διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο φέτος σε σύγκριση με πέρυσι.

Πιο κοντά στα μεσάνυχτα

Υπενθυμίζεται ότι το Ρολόι της Αποκάλυψης έχει σχεδιαστεί για να δείχνει πόσο κοντά είναι η ανθρωπότητα στην παγκόσμια καταστροφή που προκαλείται από ανθρωπογενείς τεχνολογίες. Αν ναι, το ρολόι πρέπει να κινηθεί. Το ρολόι χρησιμεύει ως έκκληση για δράση προς τις κυβερνήσεις του κόσμου και ήδη, το ρολόι είναι πιο κοντά στα μεσάνυχτα, μόλις 90 δευτερόλεπτα μακριά από την καταστροφή.

Αύριο λοιπόν θα ξέρουμε τί θα σημάνει το 2024.

YouTube thumbnail

Η ιστορία του Doomsday Clock

Η προέλευση του ρολογιού της Αποκάλυψης ανήκει στη διεθνή ομάδα ερευνητών που ονομάζεται ατομικοί επιστήμονες του Σικάγο, οι οποίοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα Μανχάταν.

Μετά τους ατομικούς βομβαρδισμούς της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι από τις ΗΠΑ, άρχισαν να δημοσιεύουν ένα μιμογραφημένο ενημερωτικό δελτίο και στη συνέχεια το περιοδικό Bulletin of the Atomic Scientists, το οποίο, από την έναρξή του, απεικόνιζε το Ρολόι σε κάθε εξώφυλλο. Το ρολόι παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1947, όταν ο συνιδρυτής του Bulletin, Χάιμαν Γκόλντσμπιθ, ζήτησε από την καλλιτέχνη Μάρτιλ Λάνγκσντορφ,σύζυγο του ερευνητικού συνεργάτη του προγράμματος Μανχάταν και υπογράφοντα την αίτηση Σίλαρντ Αλεξάντερ Λάνγκσντορφ, να σχεδιάσει ένα εξώφυλλο για το τεύχος του περιοδικού Ιουνίου 1947.

Η Λάνγκσντορφ επέλεξε ένα ρολόι για να αντικατοπτρίζει τον επείγοντα χαρακτήρα του προβλήματος: Σαν αντίστροφη μέτρηση, το Ρολόι υποδηλώνει ότι η καταστροφή θα συμβεί φυσικά, εκτός εάν κάποιος αναλάβει δράση για να τη σταματήσει.

Τον Ιανουάριο του 2007, ο σχεδιαστής Μάικλ Μπιέρουτ, ο οποίος ήταν στο διοικητικό συμβούλιο του Bulletin επανασχεδίασε το ρολόι της Αποκάλυψης για να του δώσει μια πιο μοντέρνα αίσθηση.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]