Αθήνα Καιρός

Νέα Υόρκη: Στέλεχος της Siemens και η οικογένειά του ανάμεσα στους νεκρούς από πτώση ελικοπτέρου στον ποταμό Χάντσον

6 λεπτά
Νέα Υόρκη: Στέλεχος της Siemens και η οικογένειά του ανάμεσα στους νεκρούς από πτώση ελικοπτέρου στον ποταμό Χάντσον

Έξι άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί από τον ποταμό Χάντσον στη Νέα Υόρκη όπου το απόγευμα χθες Πέμπτη έπεσε ελικόπτερο τύπου Bell 206, μεταδίδουν τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα ABC και CBS που επικαλούνται πηγές από την τοπική αστυνομική διεύθυνση.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο έλικας του ελικοπτέρου αποκολλήθηκε πριν από την πτώση του στον ποταμό.

Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News ο Αγκουστίν Εσκόμπαρ, ανώτερο στέλεχος της εταιρείας Siemens, η οποία έχει την έδρα της στη Γερμανία, επέβαινε στο ελικόπτερο που συνετρίβη στον ποταμό Χάντσον.

Τα υπόλοιπα θύματα ήταν η σύζυγός του και τα τρία παιδιά τους, ηλικίας 4, 5 και 11 ετών, διευκρίνισε το τηλεοπτικό δίκτυο.

Εκτός από τον πιλότο, στο ελικόπτερο επέβαιναν άλλοι πέντε άνθρωποι: δύο ενήλικοι και τρία παιδιά. Οι επιβάτες φέρονται να ήταν τουρίστες από την Ισπανία, μέλη της ίδιας οικογένειας.

Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA) και το εθνικό συμβούλιο ασφάλειας μεταφορών (NTSB) διέταξαν έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους που επικαλείται το AP και οι έξι επιβαίνοντες στο ελικόπτερο είναι νεκροί.

Το ελικόπτερο πετούσε πάνω από το Μανχάταν για περίπου 15 λεπτά πριν από τη συντριβή.

Το ελικόπτερο – που αναγνωρίστηκε από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ως ελικόπτερο τύπου Bell 206 – πραγματοποιούσε την έκτη πτήση της ημέρας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική έλαβε αναφορά για ένα ελικόπτερο που βρισκόταν στο νερό. Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν το ελικόπτερο να έχει βυθιστεί σε μεγάλο βαθμό.

Η Πυροσβεστική ανέφερε ότι είχε μονάδες στο σημείο που εκτελούσαν επιχειρήσεις διάσωσης. Σε βίντεο φαίνονται πολλά σωστικά σκάφη να κάνουν κύκλους γύρω από το αεροσκάφος.

Το Λιμενικό Σώμα ανέφερε ότι σταμάτησε την κυκλοφορία των σκαφών στην περιοχή και είναι μεταξύ των υπηρεσιών που ανταποκρίνονται.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο έλικας του ελικοπτέρου αποκολλήθηκε πριν από την πτώση του στον ποταμό.

Η Ντάνι Χόρμπιακ Horbiak δήλωσε στο ABC News ότι είδε το ελικόπτερο να «πέφτει από τον ουρανό» από το παράθυρο του διαμερίσματός της.

«Άκουσα πέντε ή έξι δυνατούς θορύβους που ακούγονταν σχεδόν σαν πυροβολισμοί στον ουρανό και είδα κομμάτια να πέφτουν και μετά το είδα (το ελικόπτερο) να πέφτει στο ποτάμι», είπε.

Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA) και το εθνικό συμβούλιο ασφάλειας μεταφορών (NTSB) διέταξαν έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος. Τον Ιανουάριο του 2009, ένα Airbus A320 της US Airways προσυδατώθηκε με ασφάλεια στον ίδιο ποταμό και οι 155 επιβαίνοντες επέζησαν, σε ένα συμβάν που έμεινε στην ιστορία ως «το θαύμα του Χάντσον».

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]