Το υπουργείο Υγείας και Ανθρώπινων Υπηρεσιών, που περιλαμβάνει την FDA, δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Ρόιτερς να σχολιάσει το δημοσίευμα.
Ο υπουργός Υγείας Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ έχει αλλάξει σημαντικά την κυβερνητική πολιτική για τα εμβόλια κατά της COVID, περιορίζοντας την πρόσβαση σ’ αυτά στους ανθρώπους ηλικίας από 65 ετών και πάνω, καθώς και σε αυτούς με υποκείμενες νόσους.
Ο Κένεντι, ο οποίος υποστήριζε απόψεις κατά των εμβολίων καιρό πριν ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τον κάνει υπουργό Υγείας, έχει επίσης συνδέσει τα εμβόλια με τον αυτισμό και επιδιώκει να αναθεωρήσει την εμβολιαστική πολιτική της χώρας.
Στη διάρκεια της πρώτης θητείας του Τραμπ, όταν είχε ξεσπάσει η πανδημία, και υπό τον διάδοχό του, τον Τζο Μπάιντεν, οι αμερικανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι υποστήριζαν κατηγορηματικά ότι τα εμβόλια σώζουν ζωές.
Το υπόμνημα, το οποίο έχει συντάξει ο κορυφαίος ιατρικός και επιστημονικός αξιωματούχος της FDA, ο Βινάι Πρασάντ, δεν αποκαλύπτει τις ηλικίες ούτε την κατάσταση της υγείας των παιδιών ούτε ποιών εταιρειών εμβόλια αφορά, αναφέρουν οι New York Times.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Πρασάντ χαρακτηρίζει το εύρημα «βαθιά αποκαλυπτικό» και ανακοινώνει σχέδια για ενίσχυση του ελέγχου των εμβολίων και τυχαίες έρευνες σε όλες τις υποομάδες.
Ειδήσεις Σήμερα
- Φως στο Τούνελ: Νέα στοιχεία ανατρέπουν τον θάνατο του 29χρονου λιμενικού – Η μητέρα μιλά για δολοφονία – Μαρτυρία αλλάζει τα δεδομένα
- Χάος στις αερομεταφορές: Μαζική ανάκληση 6.000 Airbus A320 – Ακυρώσεις και καθυστερήσεις παγκοσμίως
- Κακοκαιρία Adel: Σφοδρή καταιγίδα «χτύπησε» την Αττική – Πτώσεις δέντρων στην Κηφισιά – Πού θα συνεχιστούν τα φαινόμενα
- Συντάξεις Ιανουαρίου: Νωρίτερα η πληρωμή τους – Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς
- ΑΝΑΛΥΣΗ από τον δρ. Αθανάσιο Δρούγο: Μια στο καρφί και μια στο πέταλο ο Πούτιν

