Τα φαινόμενα ξεκίνησαν από τα νότια προάστια, κινήθηκαν ταχύτητα προς τα δυτικά και τα βόρεια και έφτασαν πολύ γρήγορα στο κέντρο της πόλης. Κάτοικοι σε πολλές συνοικίες έκαναν λόγο για δυνατές ριπές ανέμου που δυσκόλεψαν την κυκλοφορία.
Η έντονη βροχόπτωση συνοδεύτηκε από δυνατό αέρα, ενώ σε πολλές περιοχές σημειώθηκε και ισχυρή χαλαζόπτωση, προκαλώντας δυσκολίες σε Κηφισιά, Πειραιά, Κερατσίνι, Χαλάνδρι, καθώς και στο κέντρο της Αθήνας.
Παρότι η καταιγίδα διήρκησε μόλις περίπου 10 λεπτά, προκάλεσε σημαντικές ζημιές, ιδιαίτερα στην περιοχή της Κηφισιάς, όπου καταγράφηκαν πτώσεις δέντρων.
Στην οδό Κοκκινάκη έπεσε ένας ευκάλυπτος, ενώ στην οδό Ελάτης κατέρρευσε ένα πεύκο στην αυλή κατοικίας, παρασύροντας πυλώνα ηλεκτροδότησης και προκαλώντας ζημιές σε αυτοκίνητο. Η ηλεκτροδότηση διεκόπη, με τα συνεργεία να εργάζονται για την αποκατάσταση της βλάβης.
Μεγάλο δέντρο έπεσε επίσης πάνω σε τέσσερα αυτοκίνητα στην οδό Πειραιώς.
Πού θα βρέξει τις επόμενες ώρες
Το Σάββατο, το κύριο μέτωπο της κακοκαιρίας Adel θα κινηθεί ανατολικότερα και θα επηρεάσει την ανατολική νησιωτική χώρα. Από τη Λήμνο, τη Λέσβο και τη Χίο έως και τα Δωδεκάνησα αναμένονται κατά διαστήματα ισχυρές καταιγίδες έως το μεσημέρι.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις και ασθενείς βροχές μέσα στην ημέρα, ενώ σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στη δυτική Κρήτη και στη Θράκη.
Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σημαντικά, οι βροχές θα μειωθούν και ο καιρός θα βελτιωθεί.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση, φτάνοντας τους 15–16°C στα ηπειρωτικά, 18°C στα ανατολικά και έως 20°C στο νότιο Αιγαίο.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί 3–5, τοπικά 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα είναι αρχικά νοτιοδυτικοί 5–6 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε βορειοδυτικούς με μικρή εξασθένηση.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ιονίου, στη νότια Πελοπόννησο, κατά τόπους στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και μέχρι αργά το απόγευμα στα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι αρχικά στα βόρεια και σταδιακά από το μεσημέρι στην υπόλοιπη χώρα σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5, τοπικά στα δυτικά και τα νότια έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα. Θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 16 με 18 βαθμούς, στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα τους 19 με 21 και τοπικά στα Δωδεκάνησα τους 22 βαθμούς ενώ στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία αυξημένες νεφώσεις και από το μεσημέρι λίγες τοπικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στη Θράκη ενώ στη Μακεδονία ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 και τοπικά τους 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο και τις πρωινές ώρες στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο, σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε δυτικούς βορειοδυτικούς τοπικά στο νότιο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι αρχικά στα βόρεια και από το μεσημέρι στις υπόλοιπες περιοχές σε δυτικούς βορειοδυτικούς τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και μέχρι αργά το απόγευμα στα Δωδεκάνησα θα είναι ισχυρά.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από αργά το απόγευμα σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων τις πρώτες πρωινές ώρες στα ανατολικά.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30-11-2025
Στο ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα δυτικά και τα νότια με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 13 με 15 βαθμούς, στα δυτικά και τα κεντρικά ηπειρωτικά τους 16 με 18, τοπικά στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά τους 19 και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 01-12-2025
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά θα αυξηθούν.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, στα ανατολικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και το πρωί στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 02-12-2025
Αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές στα δυτικά, όπου στο Ιόνιο θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 03-12-2025
Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα στο Ιόνιο θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στα δυτικά 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Ειδήσεις Σήμερα
- ΑΝΑΛΥΣΗ από τον δρ. Αθανάσιο Δρούγο: Μια στο καρφί και μια στο πέταλο ο Πούτιν
- Αρκάς: Καλημέρα με τον ορισμό του Σαββατοκύριακου
- Γιώργος Αμανατίδης (Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας) στον ΕΤ: Το στοίχημα της ανάπτυξης μετά την απολιγνιτοποίηση
- Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης με νέα έργα 16,2 δισ. €
- Βαρθολομαίος – Πάπας: Ιστορική στιγμή η από κοινού απαγγελία του «Πιστεύω» – «Αναγκαία η χριστιανική ενότητα σε έναν κόσμο βίας»

![Καιρός: Βροχές για σήμερα σε αρκετές περιοχές της χώρας – Δείτε ποιες θα επηρεαστούν [Βίντεο]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2025/04/kairos-kakokairia-attiki-150x150.jpg)