Η επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν, Πάουλα Πίνιο, επιβεβαίωσε ότι «το ταξίδι είναι προγραμματισμένο για τον επόμενο μήνα», χωρίς όμως να έχει καθοριστεί ακόμη ακριβής ημερομηνία.
Η επίσκεψη στη Γροιλανδία εντάσσεται σε μια ευρύτερη «περιοδεία στην Αρκτική», περιοχή που έχει προσελκύσει έντονο διεθνές ενδιαφέρον τελευταία, ιδίως μετά τις αναφορές του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με ζητήματα ασφάλειας στην περιοχή.
Παράλληλα, το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε την έναρξη της νέας αποστολής «Arctic Sentry», με στόχο την «ενίσχυση της επιτήρησης και της ασφάλειας στην Αρκτική», σε μια περίοδο που αυξάνεται το ενδιαφέρον από τη Ρωσία και την Κίνα.
Ειδήσεις Σήμερα
- Νέο τεχνικό πρόβλημα σε ραντάρ στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αναμένονται καθυστερήσεις σε πτήσεις
- Ο βασιλιάς Κάρολος «αδειάζει» τον πρίγκιπα Αντριου: «Ο νόμος θα ακολουθήσει τη διαδικασία του» – Βαθιά ανησυχία για τη σύλληψή του
- Μαρινάκης: Το «νομιμότητα παντού» εφαρμόστηκε και θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται