Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Φωτιά στην Πάρνηθα – Δείτε βίντεο από την επιχείρηση κατάσβεσης

Ένδεκα νεκροί από ρωσικούς βομβαρδισμούς στην Ουκρανία – 5 νεκροί από ουκρανικά πλήγματα στη Ρωσία

3 λεπτά
Ένδεκα νεκροί από ρωσικούς βομβαρδισμούς στην Ουκρανία – 5 νεκροί από ουκρανικά πλήγματα στη Ρωσία

Τις τελευταίες 24 ώρες ένδεκα άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε δύο επαρχίες της Ουκρανίας από ρωσικούς βομβαρδισμούς και πέντε άλλοι από ουκρανικά πλήγματα στη Ρωσία, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές των δύο χωρών.

Στην ουκρανική επαρχία Ντονέτσκ, όπου διεξάγονται σφοδρές μάχες, επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωής από το Σάββατο στην Κοστιαντινίφκα, το Τορέτσκ και την Κοτλινέ, σύμφωνα με τον κυβερνήτη Βαντίμ Φιλάσκιν.

«Επίσης 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επαρχία στη διάρκεια τα ημέρας που πέρασε», διευκρίνισε στο Telegram.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν από ρωσικούς βομβαρδισμούς στην επαρχία Σούμι, διευκρίνισε η ουκρανική αστυνομία.

Η επαρχία αυτή βρίσκεται απέναντι από τη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πρωτοφανή ευρεία επίθεση στις αρχές Αυγούστου καταλαμβάνοντας δεκάδες τοποθεσίες.

«Χθες ο εχθρός διεξήγαγε 261 επιθέσεις εναντίον της επαρχίας Σούμι. Συνολικά 50 τοποθεσίες βομβαρδίστηκαν με διάφορους τύπους όπλων», επεσήμανε η αστυνομία στο Telegram.

Στην πλευρά της Ρωσίας πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της νύκτας σε ουκρανικούς βομβαρδισμούς εναντίον της περιφέρειας Μπέλγκοροντ, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της Βιάτσεσλαβ Γκλαντκόφ.

«Η νύκτα ήταν δύσκολη για όλη την περιφέρεια. Η περιοχή Ρακιτιάνσκι βομβαρδίστηκε. Συνέβη το χειρότερο: πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν», διευκρίνισε στο Telegram.

Σύμφωνα με τον ίδιο, άλλοι 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων έξι βρίσκονται «σε σοβαρή κατάσταση». Ανάμεσά τους είναι μια 16χρονη κοπέλα που νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Η περιφέρεια Μπέλγκοροντ, που συνορεύει με την Ουκρανία, γίνεται συχνά στόχος φονικών πληγμάτων και βομβαρδισμών, ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν αποπειραθεί να διεισδύσουν σε αυτή επανειλημμένα.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Κουρσκ Αλεξέι Σμιρνόφ δήλωσε από την πλευρά του ότι τέσσερις ουκρανικοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν αργά χθες το βράδυ.

Από την έναρξη της ουκρανικής επίθεσης στο Κουρσκ περισσότεροι από 130.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις. Τουλάχιστον 31 άμαχοι έχουν σκοτωθεί και 143 τραυματιστεί, σύμφωνα με τις αρχές.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]