Αθήνα Καιρός

Έγκλημα στη Μινεσότα: Ταυτοποιήθηκε ο δράστης που δολοφόνησε τη βουλευτή και τον σύζυγό της – Είχε διατελέσει μέλος σε συμβούλιο του κυβερνήτη

5 λεπτά
Έγκλημα στη Μινεσότα: Ταυτοποιήθηκε ο δράστης που δολοφόνησε τη βουλευτή και τον σύζυγό της – Είχε διατελέσει μέλος σε συμβούλιο του κυβερνήτη

Νέα δεδομένα περιπλέκουν την υπόθεση της δολοφονίας της βουλευτού Μελίσα Χόρτμαν και του συζύγου της, καθώς και της ένοπλης επίθεσης στον Γερουσιαστή Τζον Χόφμαν και τη σύζυγό του στη Μινεσότα, το πρωί του Σαββάτου (14/6).

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο δράστης που εμφανίστηκε μεταμφιεσμένος σε αστυνομικό ταυτοποιήθηκε ως ο 57χρονος Βανς Λούθερ Μπόελτερ, πρώην συνεργάτης του κυβερνήτη της Μινεσότα, Τιμ Γουόλζ, με προηγούμενη θητεία σε κυβερνητικό συμβούλιο.

Μέσα στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν φυλλάδια των «No Kings» («Όχι Βασιλιάδες»), καθώς και ένα «μανιφέστο» που απαριθμούσε άλλους βουλευτές και αξιωματούχους.

Ο δράστης συνεχίζει να διαφεύγει και ήδη οι αστυνομικές Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του, ζητώντας παράλληλα από τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην ανοίγουν τις πόρτες σε αγνώστους.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ενημερώθηκε για την «φρικτή επίθεση ενόπλου που έλαβε χώρα στη Μινεσότα, η οποία φαίνεται να είναι μια στοχευμένη επίθεση εναντίον πολιτειακών βουλευτών».

«Τέτοιους είδους φρικτή βία δεν θα γίνει ανεκτή στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Ο Θεός να ευλογεί τον σπουδαίο λαό της Μινεσότα, ένα πραγματικά υπέροχο μέρος!», τόνισε ο Τραμπ σε ανακοίνωσή του.

Νεκροί είναι η Δημοκρατική βουλευτής της πολιτείας, η Μελίσα Χόρτμαν, πρώην πρόεδρος της πολιτειακής Βουλής, και ο σύζυγός της, Μαρκ, τόνισαν ο Γουόλτς και αξιωματικοί δυνάμεων επιβολής του νόμου.

Η υπουργός Δικαιοσύνης ΗΠΑ Παμ Μπόντι καταδίκασε έντονα τη δολοφονία της Δημοκρατικής γερουσιαστή Μελίσα Χόρτμαν στη Μινεσότα, προσθέτοντας ότι το FBI, βρίσκεται στο σημείο της επίθεσης. «Αυτή η φρικτή πολιτική βία δεν θα γίνει ανεκτή», δήλωσε σε ανάρτηση στο X.

Ο Ουόλτς είπε ότι ο ένοπλος πήγε στην κατοικία των Χόρτμαν αφού πυροβόλησε πολλές φορές τον πολιτειακό γερουσιαστή Τζον Χόφμαν και τη σύζυγό του, από το Τσάμπλιν.

Ο Χόφμαν και η σύζυγος υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση, τόνισε ο κυβερνήτης, δηλώνοντας «συγκρατημένα αισιόδοξος» ότι θα επιβιώσουν «από αυτή την απόπειρα δολοφονίας».

«Αυτή ήταν μια πράξη στοχευμένης πολιτικής βίας», είπε. «Ο ειρηνικός διάλογος είναι το θεμέλιο της δημοκρατίας μας. Δεν λύνουμε τις διαφορές μας με βία ή με την απειλή όπλου», ανέφερε .

Η Έιμι Κλόμπουτσαρ, μία από τις Αμερικανίδες γερουσιαστές της Μινεσότα, επιβεβαίωσε την ταυτότητα των θυμάτων της «σοκαριστικής πράξης βίας» σε μια ανάρτηση στο X, λέγοντας ότι οι προσευχές της «είναι μαζί με τις οικογένειες Χόρτμαν και Χόφμαν».

Οι αρχές επιβολής του νόμου δήλωσαν ότι ο ένοπλος ήταν ντυμένος αστυνομικός και δραπέτευσε αφού αντάλλαξε πυρά με αστυνομικούς που πήγαν στο σπίτι των Χόρτμαν.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]