Παραιτήθηκε ο Γάλλος υπ. Εσωτερικών Μπρινό Λε Ρου μετά το σκάνδαλο με τις κόρες του

eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Παραιτήθηκε ο Γάλλος υπ. Εσωτερικών Μπρινό Λε Ρου μετά το σκάνδαλο με τις κόρες του

O υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπρινό Λε Ρου, που βρίσκεται στο στόχαστρο μιας προκαταρκτικής έρευνας για την πρόσληψη των δύο του ανήλικων κορών ως κοινοβουλευτικές βοηθούς του, παραιτήθηκε σήμερα των καθηκόντων του, ενώ σύντομα ανακοινώθηκε η αντικατάστασή του στην ευαίσθητη αυτή θέση από τον νυν υφυπουργό Εμπορίου, Ματιάς Φεκλ.

«Η καθημερινή ευθύνη που επιβάλλει η καθημερινή μάχη εναντίον της τρομοκρατίας και εναντίον της εγκληματικότητας (…) συνεπάγεται με το να μην αφήνουμε να πλανάται καμία κατηγορία» δήλωσε ο Σοσιαλιστής υπουργός κατά τη διάρκεια μιας σύντομης συνέντευξης τύπου, όπου υπερασπίστηκε την «τιμιότητά» του.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ διόρισε αμέσως τον Ματιάς Φεκλ, 39 ετών, στην θέση του υπουργού Εσωτερικών, μια θέση κλειδί σε μια χώρα που ζει υπό την απειλή της τρομοκρατίας κι ενώ βρίσκεται σε ισχύ το καθεστώς έκτακτης ανάγκης.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο Λε Ρου τόνισε ότι δεν θέλει να προκαλέσει «σύγχυση» και να προκαλέσει «πλήγμα στο κυβερνητικό έργο».

«Επιβεβαιώνω την τιμιότητά μου κατά τις ανθρώπινες σχέσεις μου όπως και σε όλες τις πολιτικές μου ενέργειες» υπογράμμισε ο 51χρονος παραιτηθείς υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version