Αθήνα Καιρός

Τον υπεύθυνο της διαρροής εγγράφων από τη CIA στο Wikileaks αναζητά το FBI

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Τον υπεύθυνο της διαρροής εγγράφων από τη CIA στο Wikileaks αναζητά το FBI

Tο «βαθύ λαρύγγι» της διαρροής από τη CIA στο Wikileaks αναζητά το FBI διεξάγοντας έρευνα με στόχο να εντοπίσει την πηγή της δημοσιοποίησης των απόρρητων εγγράφων της που περιγράφουν τις δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου και το ψηφιακό οπλοστάσιο που διαθέτει η μεγαλύτερη υπηρεσία πληροφοριών του κόσμου.

Την ίδια ώρα, αίσθηση έχει προκαλέσει η δήλωση του επικεφαλής του FBI, Τζέιμς Κόμει, ο οποίος προειδοποίησε τους Αμερικανούς ότι δεν θα πρέπει να έχουν προσδοκίες για απόλυτη ιδιωτικότητα, μετά την διαρροή πληροφοριών της CIA.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης αναλαμβάνει το FBI, καθώς βάση νόμου, η CIA δεν μπορεί να διεξάγει επιχειρήσεις εντός του αμερικανικού εδάφους. Επιπλέον, το FBI έχει επιφορτιστεί με τον έλεγχο των υπαλλήλων της CIA. Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία η έρευνα επικεντρώνεται στον τρόπο με τον οποίο τα απόρρητα έγγραφα διέρρευσαν από τη CIA, αν δηλαδή πρόκειται για hacking απ έξω ή αν πρόκειται για ακόμη μια περίπτωση Σνόουντεν, δηλαδή για βαθύ λαρύγγι (wistleblower).

Ειδικοί και στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών που μιλούν στα αμερικανικά media υποστηρίζουν πως τα έγγραφα που διέρρευσαν είναι αληθινά και τα όσα περιγράφονται ισχύουν και ως εκ τούτου δημιουργούν ουσιαστικό πρόβλημα στις επιχειρήσεις της CIA.

Από το καλοκαίρι, CIA και FBI έχουν από το καλοκαίρι συλλάβει τρία συνολικά άτομα για υπόθεση διαρροής απόρρητων εγγράφων και προγραμμάτων, η έκτασης της υπόθεσης προσδιορίζονταν τότε ως Snowden 2.0 και όλα τα στοιχεία που είχαν δημοσιοποιηθεί έδειχναν εργολάβο της NSA.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]