Ο Ολλανδός ακροδεξιός Βίλντερς «ξαναχτυπά»: Ισλάμ και ελευθερία είναι ασυμβίβαστες έννοιες

eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Ο Ολλανδός ακροδεξιός Βίλντερς «ξαναχτυπά»: Ισλάμ και ελευθερία είναι ασυμβίβαστες έννοιες

Το Ισλάμ αποτελεί απειλή για τις ευρωπαϊκές αξίες, διαμήνυσε σήμερα ο ακροδεξιός πολιτικός Γκέερτ Βίλντερς, υπογραμμίζοντας ότι η συγκεκριμένη θρησκεία δεν μπορεί να συνυπάρξει με την ελευθερία.

«Οι ολλανδικές αξίες έχουν τις ρίζες τους στον Χριστιανισμό, τον Ιουδαϊσμό, τον ανθρωπισμό. Το Ισλάμ και η ελευθερία είναι ασύμβατες έννοιες», δήλωσε σήμερα στο USA Today ο 53χρονος επικεφαλής του Κόμματος για την Ελευθερία (PVV), που είναι υποψήφιο στις επερχόμενες εκλογές.

Αυτό μπορεί να το δει κανείς σε όλες τις χώρες όπου αποτελεί την κυρίαρχη θρησκεία. Σε αυτές υπάρχει παντελή έλλειψη ελευθερίας, κοινωνικού κράτους, κράτους δικαίου, μεσαίας τάξης. Οι δημοσιογράφοι, οι γκέι, οι διαφωνούντες, όλοι αυτοί βρίσκονται σε δυσμενή θέση σε αυτά τα μέρη. Κι εμείς εισάγουμε το Ισλάμ», ανέφερε ο Βίλντερς, ο οποίος επανέλαβε τα προσβλητικά σχόλια που είχε κάνει πρόσφατα για τους Μαροκινούς μετανάστες, τους οποίους είχε αποκαλέσει αποβράσματα.

«Δεν είναι όλοι το ίδιοι αλλά υπάρχουν πολλά αποβράσματα από το Μαρόκο στην Ολλανδία που καθιστούν τους δρόμους επικίνδυνους, κυρίως άτομα νεαρής ηλικίας», τόνισε ο Βίλντερς, του οποίου το κόμμα προπορεύεται στις δημοσκοπήσεις, τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version