93 νεκροί από επίθεση με χημικά στην Συρία – Πολλά παιδιά ανάμεσά τους

eleftherostypos.gr
Newsroom
1 λεπτό
93 νεκροί από επίθεση με χημικά στην Συρία – Πολλά παιδιά ανάμεσά τους

93 άνθρωποι μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά σκοτώθηκαν σε επίθεση με χημικά σε προάστια της πόλης Χάμα στην Συρία.

Αυτό αποκάλυψε  η συριακή Ένωση Οργανισμών Παροχής Ιατρικής Βοήθειας και Ανακούφισης (UOSSM). Η UOSSM δηλώνει τον αποτροπιασμό της για τέτοιες επιθέσεις εναντίον παιδιών και αμάχων και καλεί με ανακοίνωσή της τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW) «να ερευνήσει αμέσως την επίθεση και αυτούς που την εξαπέλυσαν. Είναι υπόλογοι για εγκλήματα πολέμου και πρέπει να λογοδοτήσουν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Χάμα το 1982 σκοτώθηκαν 30.000 άνθρωποι  σε βομβαρδισμούς που εξαπέλυσαν κυβερνητκά στρατεύματα υπό τις οδηγίες του θείου του Μπασάρ αλ Άσαντ, Ριφάατ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις πάνω από 600.000 άνθρωποι έχουν χάσει ως τώρα τη ζωή του στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία ενώ οι επίθέσεις με τα χημικά δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο πλεόν.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Tags:
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version