Ευρωπαϊκή έκκληση για ανθρωπιστική εκεχειρία στη Λιβύη

eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Ευρωπαϊκή έκκληση για ανθρωπιστική εκεχειρία στη Λιβύη

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας και ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ απηύθυναν σήμερα κοινή έκκληση για μια ανθρωπιστική εκεχειρία στη Λιβύη, λέγοντας πως όλες οι πλευρές πρέπει να επαναλάβουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες.

«Θέλουμε να ενώσουμε τις φωνές μας με αυτές του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ (Αντόνιο) Γκουτιέρες και της Ειδικής Αντιπροσώπου του για τη Λιβύη Στέφανι Τούρκο Ουίλιαμς στην έκκλησή τους για μια ανθρωπιστική εκεχειρία στη Λιβύη», αναφέρεται στη δήλωση.

«Καλούμε όλους τους παράγοντες στη Λιβύη να εμπνευσθούν από το πνεύμα του ιερού μήνα του Ραμαζανιού και να επαναλάβουν τις συνομιλίες για μια αυθεντική εκεχειρία», προστίθεται στη δήλωση, η οποία υπογράφεται από τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής Ζοσέπ Μπορέλ και τους υπουργούς Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λεντριάν, της Ιταλίας Λουίτζι ντι Μάιο και της Γερμανίας Χάικο Μάας.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version