Bloomberg: Η Τουρκία θα αγοράσει ρωσικά μαχητικά αν αποκλειστεί από την παραγωγή των F-35

eleftherostypos.gr
Newsroom
1 λεπτό
Bloomberg: Η Τουρκία θα αγοράσει ρωσικά μαχητικά αν αποκλειστεί από την παραγωγή των F-35

Στην περίπτωση που η Τουρκία αποκλειστεί από το πρόγραμμα παραγωγής των μαχητικών αεροσκαφών F-35, θα αναζητήσει άλλες εναλλακτικές λύσεις, συμπεριλαμβανομένων και ρωσικών μαχητικών, μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο μη κατονομαζόμενους Τούρκους αξιωματούχους.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, η Τουρκία θα προσπαθήσει να αναπτύξει τα δικά της μαχητικά αεροσκάφη αλλά και βαλλιστικούς πυραύλους, για εγχώρια χρήση και για εξαγωγή.

Το Σαββατοκύριακο, στη σύνοδο της G-20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε ότι η χώρα του δεν θα υπαναχωρήσει από την αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400. Παράλληλα, επισήμανε ότι έχει ήδη πληρώσει για τα αμερικανικά F-35 και αναμένει ότι θα παραδοθούν κανονικά.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version