Βρέθηκε λύση για τους 49 μετανάστες που βρίσκονταν ανοιχτά της Μάλτας

eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Βρέθηκε λύση για τους 49 μετανάστες που βρίσκονταν ανοιχτά της Μάλτας

Την επίτευξη συμφωνίας για την αποβίβαση των 49 μεταναστών που βρίσκονται ανοικτά της Μάλτας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Τζόζεφ Μουσκάτ.

Οι 49 μετανάστες που επιβαίνουν σε δύο πλοία που έχουν ναυλωθεί από γερμανική μη κυβερνητική οργάνωση θα κατανεμηθούν μεταξύ οκτώ ευρωπαϊκών χωρών, διευκρίνισε ο Μαλτέζος πρωθυπουργός.

Έκκληση για λύση είχε απευθύνει και η εκπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας για τη Γαλλία Σελίν Σμιτ.

«Αυτή η 19ήμερη αναμονή στην θάλασσα και η αβεβαιότητα που σημαίνει επιδεινώνει ακόμη περισσότερο τα τραύματα των ανθρώπων που έχουν διαφύγει από την βία και έχουν υποστεί βασανιστήρια», δήλωσε η Σελίν Σμιτ, που έκανε ειδική αναφορά στα παιδιά μικρής ηλικίας που βρίσκονται μεταξύ των 49.

«Είναι επείγον να επιτραπεί η αποβίβασή τους σε ασφαλές λιμάνι. Ο χρόνος πιέζει και μία γρήγορη λύση θα πρέπει να βρεθεί πριν επιδεινωθούν οι καιρικές συνθήκες και προκληθούν ακόμη περισσότερες δυσκολίες στους διασωθέντες, περιλαμβανομένης της επιδείνωσης της υγείας τους».

Η Υπατη Αρμοστεία απηύθυνε ήδη έκκληση στις 31 Δεκεμβρίου για «γρήγορη λύση» για τους ανθρώπους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα πλοία Sea Watch και Sea Eye που έχουν ναυλωθεί από γερμανική μη κυβερνητική οργάνωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version