Ισλαμιστές σκόρπισαν τον θάνατο στις Φιλιππίνες – Στους 14 οι νεκροί

eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Ισλαμιστές σκόρπισαν τον θάνατο στις Φιλιππίνες – Στους 14 οι νεκροί

Η ισλαμιστική οργάνωση Αμπού Σαγιάφ βρίσκεται πίσω από την πολύνεκρη επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα σε αγορά της πόλης Νταβάο, στις Φιλιππίνες, από την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 14 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 67.

Την ανακοίνωση πραγματοποίησε το υπουργείο Άμυνας της χώρας και προσωπικά ο υπουργός Ντελφίν Λορεντζάνα, ο οποίος δήλωσε πως έχει δώσει εντολή στις στρατιωτικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα, να τεθούν σε κατάσταση συναγερμού, καθώς δεν αποκλείεται και άλλο χτύπημα.

Η επίθεση αυτή, όπως τόνισε ο Λορεντζάνα, αποτελεί πράξη εκδίκησης του γκρουπ για δράση του κυβερνητικού στρατού εναντίον τους τις προηγούμενες εβδομάδες, με εντολή του προέδρου Ροντρίγκο Ντουτέρτε. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, οτί ο στοχος επιλέχθηκε στην πόλη που βρίσκεται το σπίτι του Φιλιππινέζου προέδρου.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι εκρήξεις σημειώθηκαν από ρίψη όλμου, ο οποίος έπεσε στη μέση ενός κεντρικού δρόμου, όπου βρίσκονταν εκατοντάδες άνθρωποι.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version