Γκαμπόν: Στις φλόγες τυλίχθηκε το Κοινοβούλιο-Σφοδρές συγκρούσεις διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας

eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Γκαμπόν: Στις φλόγες τυλίχθηκε το Κοινοβούλιο-Σφοδρές συγκρούσεις διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας

Το κτίριο του Κοινοβουλίου πυρπόλησαν διαδηλωτές στην Γκαμπόν που αντιδρούν με την επανεκλογή του προέδρου Αλί Μπονγκό.

Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν στην πρωτεύουσα Λίμπερβιλ και άλλες πόλεις, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος από την εκλογή επιτροπή.

Ο έτερος διεκδικητής του προεδρικού θώκου ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως αρκετοί άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, Ωστόσο, η ύπαρξη νεκρών δεν επιβεβαιώνεται προς το παρόν από τις αρχές. Ο Ζαν Πινγκ κατήγγειλε επίθεση των δυνάμεων ασφαλείας στα κεντρικά γραφεία της προεκλογικής του εκστρατείας..

Η αντιπολίτευση απορρίπτει το επίσημο αποτέλεσμα που έδωσε την νίκη στο Μπονγκό και ισχυρίζεται πως ο Ζαν Πινγκ κέρδισε τις εκλογές.

Η οικογένεια Μπονγκό κυβερνά τη χώρα για 50 χρόνια.

Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένες Πολιτείες και Γαλλία απηύθυναν έκκληση για ηρεμία και κάλεσαν τις αρχές της χώρας να δημοσιοποιήσουν τα αποτελέσματα αναλυτικά ανά εκλογικό τμήμα για λόγους διαφάνειας.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version