«Απαντήσαμε (στις αμερικανικές κυρώσεις) σύμφωνα με τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε», δήλωσε η Ρουχσάρ Πεκτζάν, την οποία επικαλείται το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Ανεβαίνει η λίρα
Παράλληλα, η τουρκική λίρα κινήθηκε ανοδικά νωρίτερα έναντι του δολαρίου, με τους επενδυτές να ζυγίζουν την αμερικανική προειδοποίηση ότι η Τουρκία θα πρέπει να αναμένει νέες οικονομικές κυρώσεις εάν δεν απελευθερωθεί σύντομα ο Αμερικανός πάστορας Άντριου Μπράνσον.
Η λίρα έχει χάσει το ένα τρίτο της αξίας της έναντι του αμερικανικού νομίσματος φέτος καθώς η επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών επέτεινε τις απώλειες που προκάλεσαν οι ανησυχίες για την επιρροή του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στη νομισματική πολιτική.
Στις 09:56 ώρα Ελλάδας, η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος διαμορφώθηκε στις 5,7700 λίρες ανά δολάριο, σημειώνοντας άνοδο 0,7%.
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]
![Τουρκία: Οργή για την κακοποίηση ηλικιωμένου σε γηροκομείο της Κωνσταντινούπολης [Σοκαριστικό βίντεο]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2025/12/tourkia-ilikiomenos-150x150.jpg)
![Σάλος στις ΗΠΑ: Influencer βάζει στα βρέφη της κράνη σχεδόν όλη μέρα – Τι είναι η πλαγιοκεφαλία [βίντεο]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2025/12/stigmiotypo-othonis-2025-12-19-143847-150x150-png.webp)