Αθήνα Καιρός

Κηδεύτηκε η Σάφι, το νεαρότερο θύμα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Κηδεύτηκε η Σάφι, το νεαρότερο θύμα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ

Εκατοντάδες άνθρωποι παρέστησαν σήμερα, κρατώντας ένα τριαντάφυλλο στο χέρι, στην κηδεία της Σάφι Ρόουζ Ρούσος, του νεαρότερου θύματος της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ, σε μια τελετή στον καθεδρικό ναό της πόλης.

Το κοριτσάκι, ηλικίας 8 ετών, σκοτώθηκε όταν ο Σαλάμ Αμπέντι, ένας 22χρονος Βρετανός λιβυκής καταγωγής, πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό που είχε μαζί του μετά το τέλος μιας συναυλίας της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνας Γκράντε στο Μάντσεστερ Αρίνα την 22α Μαΐου, με αποτέλεσμα τον θάνατο άλλων 21 ανθρώπων.

Η Σάφι Ρόουζ Ρούσος είχε πάρει τα εισιτήρια της συναυλίας ως δώρο Χριστουγέννων από τους γονείς της. Είχε πάει εκεί με τη μητέρα και την αδελφή της, που τραυματίστηκαν στην επίθεση.

Η μητέρα της, Λίζα Ρούσος, η οποία παραμένει υπό νοσηλεία, παρέστη στην τελετή. Έχοντας δεμένο το δεξί της χέρι, περιστοιχιζόταν από τον σύζυγό της Άντριου, τον πατέρα της Σάφι και την αδελφή και τον αδελφό της Σάφι, την 23χρονη Άσλι και τον 10χρονο Ζάντερ.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Στο εσωτερικό του καθεδρικού ναού, εκατοντάδες άνθρωποι είχαν πάρει θέση όταν μεταφέρθηκε το φέρετρο. Μεταξύ των προσώπων που το κρατούσαν ήταν ο πατέρας του κοριτσιού. Οι περισσότεροι από τους παριστάμενους κρατούσαν ένα τριαντάφυλλο, σεβόμενοι το αίτημα της οικογένειας. Ήταν το τελευταίο της τρομοκρατικής επίθεσης που κηδεύτηκε.

Κατόπιν η μεγαλύτερη αδελφή και ο πατέρα της Σάφι πήραν τον λόγο για να αποτίσουν φόρο τιμής.
«Φώτιζες τις ζωές μας» είπε η Άσλι, «προσέφερες αγάπη κι έδωσες μια διαφορετική έννοια στην ζωή».
Την ώρα που το φέρετρο μεταφερόταν εκτός του ναού, οι συμμαθητές της Σάφι τραγουδούσαν το τραγούδι “Over The Rainbow”, από την ταινία Ο Μάγος του Οζ. Προτού το πλήθος διαλυθεί, άρχισε να χειροκροτεί την οικογένεια που αποχωρούσε. Η σορός του παιδιού αποτεφρώθηκε σε μια ιδιωτική τελετή.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]