Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Καιρός: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Καταιγίδες κεραυνοί και χαλαζοπτώσεις μέχρι το Σαββατο

Σκληρό πόκερ για τα Λαχεία

3 λεπτά
Σκληρό πόκερ για τα Λαχεία

Μπήκε το νερό στο αυλάκι της αποκρατικοποίησης των Κρατικών Λαχείων.

Δύο επενδυτικά σχήματα, ο ΟΠΑΠ και η Brightstar Global Solutions Corporation, θυγατρική της IGT, εκδήλωσαν ενδιαφέρον στην πρώτη φάση του διεθνούς διαγωνισμού για την παραχώρηση του αποκλειστικού δικαιώματος παραγωγής, διαχείρισης, λειτουργίας, προβολής και εκμετάλλευσης των Κρατικών Λαχείων για τουλάχιστον 10 έτη.

Ως γνωστόν ο ΟΠΑΠ είναι ο υφιστάμενος πάροχος των Κρατικών Λαχείων, ενώ η Brightstar Global Solutions Corporation είναι θυγατρική εταιρεία που ανήκει στον γνωστό όμιλο της IGT (International Game Technology) και δραστηριοποιείται στον χώρο του lottery και των τεχνολογικών λύσεων για λαχεία. Είναι ο βραχίονας του lottery business της IGT που πλέον είναι γνωστός ως Brightstar Lottery και είναι εισηγμένη στο NYSE με το νέο σύμβολο BRSL από τις αρχές Ιουλίου.

Η σχετική ανακοίνωση του Υπερταμείου αναφέρει ότι :

«δύο (2) επενδυτικά σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον στη διεθνή διαγωνιστική διαδικασία για την παραχώρηση του αποκλειστικού δικαιώματος παραγωγής, διαχείρισης, λειτουργίας, προβολής και εν γένει εκμετάλλευσης των Κρατικών Λαχείων για περίοδο τουλάχιστον 10 ετών.

Ειδικότερα, ενδιαφέρον εκδήλωσαν τα εξής σχήματα (με αλφαβητική σειρά):

1. Brightstar Global Solutions Corporation.

2. OPAP Investment Limited.

Μετά την αξιολόγηση των υποβληθέντων φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος, οι υποψήφιοι που πληρούν τα κριτήρια προεπιλογής θα κληθούν να συμμετάσχουν στη Β΄ φάση του διαγωνισμού κατά την οποία θα υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι το δικαίωμα στα Κρατικά Λαχεία που πρόκειται να παραχωρηθεί περιλαμβάνει το Στιγμιαίο Κρατικό Λαχείο, το Στεγαστικό Κρατικό Λαχείο, το Λαϊκό Λαχείο, το Κρατικό Λαχείο υπέρ Κοινωνικής Αντιλήψεως, το Εθνικό Λαχείο και το Έκτακτο ή Ειδικό Λαχείο που κληρώνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Κρατικών Λαχείων (ΑELLE).

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]