VW και Daimler προτρέπουν τη Γερμανία να αυξήσει τη ζήτηση αυτοκινήτων καθώς τα κέρδη μειώνονται

eleftherostypos.gr
Newsroom
3 λεπτά
VW και Daimler προτρέπουν τη Γερμανία να αυξήσει τη ζήτηση αυτοκινήτων καθώς τα κέρδη μειώνονται

Η VW και η Daimler, ζήτησαν από τη γερμανική κυβέρνηση να βοηθήσει στην αύξηση της ζήτησης για αυτοκίνητα, καθώς η πανδημία, μείωσε σημαντικά τα κέρδη του πρώτου τριμήνου και ανάγκασε και τις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες να μειώσουν τις οικονομικές προοπτικές τους για το έτος.

Τα αιτήματα έγιναν καθώς η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει διάσκεψη κορυφής με ηγέτες της αυτοκινητοβιομηχανίας για να συζητήσουν τρόπους αναβίωσης μιας από τις πιο σημαντικές βιομηχανίες της χώρας, η οποία έχει πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού, αναφέρει το Reuters.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο έχουν υποχωρήσει, μετά τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στη κυκλοφορία των πολιτών και το κλείσιμο των καταστημάτων. Επίσης, τα εργοστάσια κατασκευής αυτοκινήτων σταμάτησαν την παραγωγή, επιβαρύνοντας περισσότερο τους ισολογισμούς των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Η Volkswagen προειδοποίησε ότι αντιμετώπισε ένα δύσκολο δεύτερο τρίμηνο και ότι ενδέχεται να χρειαστεί να επανεξεταστεί μια προγραμματισμένη αύξηση μερισμάτων.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων αναμένεται να μειωθούν κατά 15% -20%, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Volkswagen, ενώ ο προμηθευτής εξαρτημάτων και ανταλλακτικών Robert Bosch, δήλωσε σήμερα ότι εκτιμά πως η πτώση στην παραγωγή αυτοκινήτων θα είναι τουλάχιστον 20% φέτος, σε σχέση με πέρσι.

Νωρίτερα, αυτό το μήνα, η Volkswagen δήλωσε ότι οι πωλήσεις αυτοκινήτων του πρώτου τριμήνου μειώθηκαν κατά 23% από το προηγούμενο έτος, προκαλώντας πτώση των λειτουργικών κερδών κατά 81% την περίοδο των τριών μηνών.

Τα λειτουργικά κέρδη του πρώτου τριμήνου της Daimler μειώθηκαν κατά σχεδόν 70% και η μητρική εταιρεία της μάρκας πολυτελείας Mercedes-Benz αύξησε τις προβλέψεις κινδύνου σε 448 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version