Αθήνα Καιρός

Οι Ιταλοί θα μείνουν σπίτι

3 λεπτά
Οι Ιταλοί θα μείνουν σπίτι

Οι Ιταλοί φημίζονται για το αεικίνητο και περιπετειώδες του χαρακτήρα τους, όμως φέτος μάλλον θα ξεχάσουν τα ταξίδια εκτός συνόρων.

Γράφει η Αλίκη Κοτζιά

Η πανδημία Covid-19 άλλαξε τα πάντα σε όλο τον κόσμο και κυρίως στον τουριστικό τομέα, που γνωρίζει πρωτοφανή κρίση. Οι έρευνες στη γείτονα χώρα -οι πολίτες της οποίας αγαπούν ιδιαίτερα τα ελληνικά νησιά- έδειξαν ότι το 50% των Ιταλών δεν θα πάει διακοπές.

Από αυτούς δε, η συντριπτική πλειονότητα θα μείνει εντός Ιταλίας, επιλέγοντας κάποιο θέρετρο του Nότου και για μικρό χρονικό διάστημα. Η ανησυχία για το άμεσο μέλλον λόγω της επιδημιολογικής κρίσης -η χώρα έζησε μια πραγματική τραγωδία με περισσότερους από 35.000 νεκρούς- και των συνεπειών της στην οικονομία, δεν επιτρέπει στον μέσο Ιταλό να αποδράσει εκτός Ιταλίας (μόνο ένα 6% των πολιτών έχει προγραμματίσει ταξίδια στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι).

Οσοι ταξιδέψουν εκτός των τειχών, θα προτιμήσουν την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Γαλλία και την Αυστρία. Τα επιδόματα της κυβέρνησης Κόντε στις πιο φτωχές οικογένειες αρκούν ίσα για την καθημερινότητά τους και τα πακέτα στήριξης σε απολυμένους των αυτοκινητοβιομηχανιών και άλλων κλάδων, που έχουν αναγγελθεί, θα αργήσουν να μπουν στα ταμεία των νοικοκυριών.

Στη Ρώμη, έχουν αυξηθεί όσοι εμφανίζονται στα συσσίτια των καθολικών αδελφοτήτων κάθε μέρα. Η καταστροφή που έχει προκαλέσει η πανδημία στον εσωτερικό τουρισμό (ένα πολύ ισχυρό κομμάτι της ιταλικής οικονομίας) άρχισε ήδη να φαίνεται από τα κλειστά ή άδεια καταστήματα. Ξενοδοχεία, πανσιόν, εστιατόρια που ζουν από τους πολυάριθμους τουρίστες στη Ρώμη, τη Φλωρεντία, το Μιλάνο, τη Βενετία, φέτος δεν έχουν κόσμο.

Η Ιταλία αναμένεται να χάσει πολλά δισεκατομμύρια από τον τομέα του τουρισμού ενώ περίπου το 40% των μικρών επιχειρήσεων που ζουν από τους τουρίστες αναμένεται να εξαφανιστεί. Οπως αναμένεται, ο Οκτώβριος θα είναι μήνας απολογισμού των «λουκέτων»α και των απολύσεων. Επομένως, οι διακοπές φαντάζουν μακρινό όνειρο προς το παρόν για τους μπριόζους και αγαπητούς γείτονες.

Από την έντυπη έκδοση

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]