Κατασκευάζουν διαρκώς εχθρούς

23/03/19 • 15:23 | UPD 23/03/19 • 15:23

Το φάσμα της ήττας και της απώλειας της εξουσίας ωθεί την κυβέρνηση Τσίπρα σε κινήσεις τυχοδιωκτικού χαρακτήρα, που τελικώς επιβαρύνουν τη θέση της. Λειτουργώντας χωρίς να διαθέτει σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ αναλώνεται σε πολιτικούς τακτικισμούς, που δεν αγγίζουν τον πολίτη, αλλά αποσκοπούν μόνο στη δημιουργία εντυπώσεων και την κατασκευή εχθρών.

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, θέλησαν με τις Πρέσπες να χρησιμοποιήσουν το Σκοπιανό ως εργαλείο διάσπασης της Ν.Δ. και τελικώς έφεραν μια συμφωνία που είναι εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων, όπως προκύπτει από τις ενέργειες των γειτόνων σχετικά με τα υποτιθέμενα «μακεδονικά» προϊόντα, αλλά και τη «μακεδονική» γλώσσα.

ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ συνέβη και με την υπόθεση Novartis. Οι έρευνες διεξάγονται εδώ και 15 μήνες και δεν έχει βρεθεί πολιτικό χρήμα, ενώ η κυβέρνηση, που την έχει χαρακτηρίσει ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο του ελληνικού κράτους, δεν έχει διασφαλίσει τα συμφέροντα του Δημοσίου προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη κατά της φαρμακευτικής εταιρίας και του κυκλώματος γιατρών.

ΠΛΕΟΝ, ΔΕΝ υπάρχει άλλος πολιτικός χρόνος για την κυβέρνηση και γι’ αυτό έχει αρχίσει να κατασκευάζει εχθρούς. Οσοι δεν είναι μαζί της είναι ακροδεξιοί, φασίστες και προδότες. Θυμίζει, έτσι, πρακτικές του αλήστου μνήμης Κουτσόγιωργα, βγαλμένες μέσα από τη δεκαετία του ’80.

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ όμως τελείωσαν για όλους και ιδίως για όσους τα χρησιμοποίησαν προκειμένου να ανέλθουν και να διατηρηθούν στην εξουσία, δηλαδή για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ θα δώσουν ηχηρή απάντηση στις ευρωεκλογές του Μαΐου και, εφόσον τελικώς δεν στηθούν ταυτόχρονα και κάλπες για τις εθνικές εκλογές, ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί μπροστά σε μία μεγάλη ήττα, την οποία δεν θα μπορεί να διαχειριστεί. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα είναι σε θέση να σταθεί για πολύ ακόμα στην κυβέρνηση.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ χρειάζεται είναι να ελαφρυνθούν τα νοικοκυριά από τα υπέρογκα φορολογικά βάρη, να δοθούν κίνητρα στις επιχειρήσεις και για την προσέλκυση επενδύσεων, να αποκατασταθεί η δημόσια ασφάλεια, να βελτιωθούν η Υγεία, η Παιδεία και η δημόσια διοίκηση, που έχουν υποβαθμιστεί δραματικά στην τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι για να γίνουν όλα αυτά απαιτείται αλλαγή σελίδας. Χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση, η οποία θα είναι η Νέα Δημοκρατία του Κυρ. Μητσοτάκη, που θα μπορέσει να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και μείωσης των φόρων για την ανόρθωση της οικονομίας και την ανακούφιση των πολιτών. Γιατί όσο περισσότερο παραμένει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία τόσο μεγαλύτερο είναι το κακό που προκαλείται στη χώρα.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

Copy link
Powered by Social Snap