Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων το δικαστήριο του Σετούμπαλ, ο ανακριτής ο οποίος άκουσε τις απολογίες τους, αποφάσισε την «προφυλάκιση των δύο, για τα εγκλήματα της επιβαρυμένης επίθεσης, έκθεσης σε κίνδυνο και εγκατάλειψης».
A mãe e o padrasto suspeitos de abandonar duas crianças em Alcácer do Sal chegaram ao Tribunal de Setúbal para o primeiro interrogatório.
Marine Rousseau saiu da carrinha da GNR a cantar ópera e o companheiro a gritar “amo-vos” em francês. pic.twitter.com/0ebFe8qKdg
— Mundo Vivo (@mundo__vivo) May 22, 2026
Έπειτα από τη σύλληψή του την Πέμπτη (21/05) από τις πορτογαλικές αρχές, το ζευγάρι οδηγήθηκε χθες (22/05) ενώπιον ενός ανακριτή του δικαστηρίου του Σετούμπαλ, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 χλμ νότια της Λισαβόνας, σε κοντινή απόσταση από την περιοχή όπου τα αγοράκια εντοπίστηκαν από έναν οδηγό το βράδυ της Τρίτης (19/05), ενώ έκλαιγαν και κάθονταν στην άκρη ενός δρόμου.
Την Παρασκευή (22/05), λίγο μετά τα μεσάνυχτα, κατά την αποχώρησή τους με ένα αστυνομικό βαν, ο Μαρκ Μπ. φώναξε «Πορτογαλία Αρμαγεδδών» απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο σημείο. Νωρίτερα, κατά την άφιξή τους, είχε φωνάξει δύο φορές «Σας αγαπώ», την ώρα που η Μαρίν Ρ. σιγοτραγουδούσε μια μελωδία.
🔴 INFO – #Portugal : Un couple de Français, #Marine R. (39 ans) et #Marc B. (40 ans), soupçonné d’avoir abandonné ses deux fils de 4 et 5 ans près de la station de #☻Comporta. Les enfants retrouvés par un automobiliste avec des vivres mais sans papiers. 🇫🇷🇵🇹👦👦🚨 pic.twitter.com/4dtNey2XAG
— FranceNews24 (@FranceNews24) May 23, 2026
Σήμερα (23/05) το πρωί, η αστυνομία φρόντισε να μην αποβιβαστούν από το βαν, μέχρι το όχημα να εισέλθει πλήρως στον χώρο στάθμευσης του δικαστηρίου και να κλείσει η πόρτα. Οι δημοσιογράφοι του AFP μπόρεσαν στη συνέχεια να τους δουν μέσα από ένα παράθυρο του κτηρίου.
Εν αναμονή του επαναπατρισμού τους στη Γαλλία, τα παιδιά έχουν ανατεθεί σε ανάδοχη οικογένεια. Τα δύο αδελφάκια ζούσαν μαζί με τη μητέρα τους στο Κολμάρ, στην ανατολική Γαλλία, την ώρα που ο πατέρας τους είχε το δικαίωμα «περιορισμένων και υπό επίβλεψη» επισκέψεων, εξήγησαν οι πορτογαλικές αρχές.
Οι γαλλικές Αρχές αναζητούσαν τη μητέρα και τα παιδιά από τις 11 Μαΐου, όταν ο πατέρας κατήγγειλε την εξαφάνισή τους.

