Αθήνα Καιρός

Super League: Νίκη με 2-0 του Ολυμπιακού επί του Αστέρας Τρίπολης – Στις καθυστερήσεις τα 2 γκολ των γηπεδούχων 

7 λεπτά
Super League: Νίκη με 2-0 του Ολυμπιακού επί του Αστέρας Τρίπολης – Στις καθυστερήσεις τα 2 γκολ των γηπεδούχων 

Super League: Με τον Γιουσούφ Γιαζίτζι να έρχεται από τον πάγκο να σκοράρει ένα ασύλληπτο γκολ στις καθυστερήσεις, ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-0 τον Αστέρα AKTOR και μπήκε με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα, ενώ το «κερασάκι» έβαλε στο φινάλε ο Ελ Κααμπί.

Οι Αρκάδες έπαιξαν πολύ κλειστά, σφραγίζοντας καλά τους χώρους και αναγκάζοντας τους Πειραιώτες να επιχειρήσουν πολλές σέντρες χωρίς αντίκρισμα.

Η πιο μεγάλη στιγμή για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 73΄ όταν ο Τσικίνιο έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Τσιντώτα με αριστερό πλασέ εντός περιοχής.

Τη λύση ήρθε να δώσει ο Γιαζίτζι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, σκοράροντας με ένα ασύλληπτο αριστερό σουτ εκτός περιοχής.

Το κερασάκι έβαλε με αριστερό πλασέ εντός περιοχής στην εκπνοή ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί.

Το παιχνίδι

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παρέταξε τον Ολυμπιακό χωρίς κάποια από τις μεταγραφές στην ενδεκάδα και μοναδικό νέο πρόσωπο τον Σταύρο Πνευμονίδη.

Οι Πειραιώτες είχαν την πρώτη τελική στο ματς, όταν ο Ντάνι Γκαρθία σούταρε εκτός περιοχής με το δεξί, αλλά ο Τσιντώντας μπλόκαρε στο δεύτερο λεπτό.

Στο 7ο λεπτό οι Αρκάδες βγήκαν ωραία μπροστά, με τον Μακέντα να μοιράζει την μπάλα δεξιά στον Καλτσά, ο οποίος έκανε τη σέντρα-σουτ, αλλά ο Τζολάκης απομάκρυνε με τη δεξιά του γροθιά.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε παίζοντας αρκετά ψηλά στο γήπεδο, με τις μέσες θέσεις των δύο στόπερ του να βρίσκονται σχεδόν πάνω στη μεσαία γραμμή. Αντίθετα ο Αστέρας είχε τους περισσότερους ποδοσφαιριστές του κάτω από τη σέντρα.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας προσπαθούσαν με αρκετές σέντρες να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα του Αστέρα AKTOR και στο 22′ ο Πνευμονίδης βρήκε όμορφα τον Ελ Κααμπί στην περιοχή, όμως η κεφαλιά του Μαροκινού πέρασε άουτ.

Στο 28′ ο Ροντινέι έκανε ωραία κίνηση από τα δεξιά, συνέκλινε κεντρικά και σούταρε με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Η πρώτη πραγματικά μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 37′ όταν ο Ορτέγκα έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Κοστίνια πήρε την κεφαλιά από την καρδιά της μεγάλης περιοχής, δεν μπόρεσε όμως να βρει εστία.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Τσικίνιο βρήκε χώρο και έκανε τη σέντρα για τον Ροντινέι που όμως έστειλε την μπάλα άουτ από κοντά στο δεύτερο δοκάρι.

Η πρώτη τελική για τον Αστέρα AKTOR ήρθε στο 48′. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν γρήγορα στην αντεπίθεση, ο Μπαρτόλο έπαιξε κάθετα για τον Καλτσά που σούταρε με το δεξί, αλλά ο Τζολάκης μπλόκαρε.

Στο 52′ ο Ολυμπιακός φάνηκε να ανοίγει το σκορ με τον Ελ Κααμπί, όμως ο Μαροκινός ήταν οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Πνευμονίδης πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Άλχο και ο Κοστίνια γύρισε στο πέναλτι για τον Τσικίνιο που σούταρε με το δεξί, όμως οι παίκτες του Αστέρα παραχώρησαν το κόρνερ.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έριξε στο ματς τους Ζέλσον Μαρτίνς και Χρήστο Μουζακίτη ώστε να δώσει νέα πνοή επιθετικά στους Πειραιώτες.

Ο Αστέρας AKTOR συνέχισε να κλείνει καλά τους χώρους και να μην επιτρέπει στον Ολυμπιακό να απειλήσει με αξιώσεις.

Η ομάδα του Πειραιά άγγιξε το γκολ στο 73′ όταν ο Τσικίνιο σούταρε με το αριστερό από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής και η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Τσιντώτα.

Στο 82′ ο Τσιντώτας κατάλαβε τον κίνδυνο, βγήκε γρήγορα στο τετ-α-τετ με τον Ελ Κααμπί και παραχώρησε το κόρνερ.

Στο 84′ ήταν σειρά του Μουζακίτη να απειλήσει, ο οποίος σούταρε δυνατά με το αριστερό από τις παρυφές της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Και εκεί που όλα έμοιαζαν να τελειώνουν, ο Γιαζίτζι ξεκλείδωσε το ματς με ένα ασύλληπτο τέρμα. Ο Τούρκος λύτρωσε τον Ολυμπιακό με ένα απίθανο σουτ με το αριστερό από τα δεξιά, έξω από την περιοχή του Αστέρα.

Το… κερασάκι ήρθε να βάλει στο 90’+7′ ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί που βρήκε χώρο στην περιοχή από την ασίστ του Νασιμέντο και νίκησε τον Τσιντώτα ανοίγοντας λογαριασμό για τη νέα σεζόν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ορτέγκα (81′ Μπρούνο), Πιρόλα, Ρέτσος, Κοστίνια (62′ Μαρτίνς), Έσε (73′ Νασιμέντο), Γκαρθία (62′ Μουζακίτης), Τσικίνιο, Πνευμονίδης (81′ Γιαζίτζι), Ροντινέι, Ελ Κααμπί.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ AKTOR: Τσιντώτας, Σίπσιτς, Καστάνο (86΄ Τριανταφυλλόπουλος), Άλχο, Σιλά, Γκονζάλες, Γιαμπλόνσκι, Εμμανουηλίδης (68′ Μουνιόθ), Μπαρτόλο (68′ Κετού), Καλτσάς (84′ Τζιοακίνι), Μακέντα (84′ Χαραλαμπόγλου).
Περισσότερα Video

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]