Σάλος στο Μουντιάλ 2026: Χωρίς εισιτήρια οι Ιρανοί φίλαθλοι μετά από απόφαση των ΗΠΑ – Τι καταγγέλλει η Τεχεράνη

4 λεπτά
Σάλος στο Μουντιάλ 2026: Χωρίς εισιτήρια οι Ιρανοί φίλαθλοι μετά από απόφαση των ΗΠΑ – Τι καταγγέλλει η Τεχεράνη

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Ιράν (FFIRI) κατηγορεί τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι ανακάλεσαν την κατανομή εισιτηρίων που προοριζόταν για τους φιλάθλους της εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2026, κάνοντας λόγο για εμπόδια στη συμμετοχή των υποστηρικτών της λόγω της τεταμένης διπλωματικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών.

«Με λιγότερες από τρεις ημέρες πριν από την έναρξη του Μουντιάλ 2026, οι Ηνωμένες Πολιτείες για ακόμη μία φορά προχώρησαν σε ενέργειες που εμποδίζουν την παρουσία Ιρανών φιλάθλων στα γήπεδα όπου θα διεξαχθούν οι τρεις αγώνες της εθνικής ομάδας», αναφέρει η ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την FFIRI, η FIFA προβλέπει ότι κάθε συμμετέχουσα χώρα δικαιούται το 8% των εισιτηρίων κάθε αγώνα για διάθεση στους φιλάθλους της μέσω επίσημων καναλιών. Η ιρανική πλευρά υποστηρίζει ότι είχε ήδη ξεκινήσει τη διάθεση εισιτηρίων για τους αγώνες του ομίλου απέναντι στη Νέα Ζηλανδία, το Βέλγιο και την Αίγυπτο, που θα διεξαχθούν στις ΗΠΑ, με αρκετούς φιλάθλους να έχουν ήδη προχωρήσει σε ταξιδιωτικές προετοιμασίες.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλεται, «με απροσδόκητη απόφαση η κατανομή εισιτηρίων προς την ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Ιράν ανακλήθηκε, και υπό τις παρούσες συνθήκες δεν είναι δυνατό να παρασχεθεί ούτε ένα εισιτήριο στους φιλάθλους της εθνικής ομάδας».

Η FFIRI χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή αντίθετη με το πνεύμα των διεθνών διοργανώσεων και την αρχή της ισότητας μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν, καλώντας τη FIFA και τους διοργανωτές να διασφαλίσουν ουδετερότητα και δίκαιη μεταχείριση για τους Ιρανούς φιλάθλους.

Μέχρι στιγμής ούτε η FIFA ούτε οι αμερικανικές αρχές έχουν τοποθετηθεί επίσημα για τις καταγγελίες.

Η διαμάχη αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ιρανική αποστολή στο Μουντιάλ, καθώς η Τεχεράνη έχει ήδη καταγγείλει καθυστερήσεις και άρνηση χορήγησης βίζας σε μέλη της αποστολής της.

Παράλληλα, λόγω της έντασης, το Ιράν αποφάσισε να μεταφέρει τη βάση προετοιμασίας του από την Αριζόνα στη μεξικανική πόλη Τιχουάνα.

Το Ιράν ξεκινά τις υποχρεώσεις του στο τουρνουά απέναντι στη Νέα Ζηλανδία στο Λος Άντζελες στις 15 Ιουνίου, ενώ στη συνέχεια θα αντιμετωπίσει το Βέλγιο (21 Ιουνίου) και την Αίγυπτο (26 Ιουνίου).

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version