Το τελικό 3-0 δεν λέει την αλήθεια

Αποκλείστηκε από το Wimbledon με ψηλά το κεφάλι ο Στέφανος Τσιτσιπάς

09/07/18 • 19:27 | UPD 09/07/18 • 19:27

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε με 3-0 σετ από τον Αμερικάνο Τζον Ίσνερ για τη φάση των 16 του Wimbledon κι αν μείνεις εκεί, τότε έχεις διαβάσει τη μισή αλήθεια.

Λένε πως οι αριθμοί και οι στατιστική είναι ένας τρίτος τρόπος να πεις ψέμματα ή να παραποιήσεις την αλήθεια. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει μια αριθμητική απεικόνιση που παραποιεί την αλήθεια και μια άλλη που αντικατοπτρίζει αυτό που συνέβη στον αγώνα που έδωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Wimbledon.

Έχοντας διανύσει μια τεράστια διαδρομή τα τελευταία δύο χρόνια, ο Τσιτσιπάς μπήκε στο μεγάλο τουρνουά με πολλές ελπίδες. Ελπίδες που τις είχαμε κι εμείς. Όχι μόνο για το πόσο ψηλά θα φτάσει. Αλλά και για το τένις που θα παράγει.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε με 3-0 σετ από τον Αμερικάνο Τζον Ίσνερ για τη φάση των 16 του Wimbledon κι αν μείνεις εκεί, τότε έχεις διαβάσει τη μισή αλήθεια. Βλέποντας όμως ότι ηττήθηκε με 6-4, 7-6 και 7-6 στα τρία σετ, φτάνοντας τα δύο τελευταία σε σημείο που δεν πήγαινε άλλο, έχοντας και 18 άσους, τότε καταλαβαίνεις ότι ο κορυφαίος Έλληνας έδωσε μια μεγάλη μάχη.