Αθήνα Καιρός

Μητσοτάκης σε απόφοιτους του Πανεπιστημίου της Βοστώνης: «Οι δημοκρατίες απειλούνται από σειρήνες που προσφέρουν εύκολες λύσεις»

3 λεπτά
Μητσοτάκης σε απόφοιτους του Πανεπιστημίου της Βοστώνης: «Οι δημοκρατίες απειλούνται από σειρήνες που προσφέρουν εύκολες λύσεις»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εκφώνησε σήμερα (23/5) την κεντρική ομιλία της 146ης τελετής αποφοίτησης του Πανεπιστημίου της Βοστώνης.

«Έχω πίστη στη γενιά σας ότι δεν θα επαναλάβετε τα λάθη του παρελθόντος», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ήταν ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα φέτος και στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι αποτελεί μεγάλη του τιμή να μιλάει από το βήμα του πανεπιστημίου.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι μέσα σε μία εβδομάδα βρέθηκε δύο φορές στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς μόλις μία εβδομάδα πριν βρισκόταν στον Λευκό Οίκο με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την επόμενη ημέρα μίλησε στο Κογκρέσο. «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ μαζί σας», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος μίλησε για την Δημοκρατία και την απειλή του λαϊκισμού.

«Η γενιά μου σκέφτηκε πως θα ήταν εύκολη η Δημοκρατία αγνοώντας ότι θέλει συνεχή προσπάθεια», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ είπε για τον κίνδυνο του λαϊκισμού πως «οι δημοκρατίες απειλούνται από σειρήνες που προσφέρουν εύκολες λύσεις σε δύσκολα προβλήματα».

Επιπλέον μίλησε για τη νέα γενιά και την μεγάλη επιρροή των social media στις ζωές τους, ενώ είπε ότι ο πόλεμος στην ευρωπαϊκή ήπειρο προκαλεί πόνο και απειλεί με παγκόσμια ύφεση. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εξάλλου στο μεγάλο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής. Απευθυνόμενος στους αποφοίτους του πανεπιστημίου είπε πως είναι δικό τους καθήκον η επανεφεύρεση της δημοκρατίας και τους ζήτησε να μη χάσουν την πίστη τους ότι μπορούν να αλλάξουν το μέλλον.

Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη είχε επίσης ροκ μουσικές αναφορές, με τον πρωθυπουργό να αναφέρει τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τους στίχους «φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα», ενώ αναφέρθηκε και στους Μπιτλς και το τραγούδι τους «The End», που κλείνει με τον στίχο «και στο τέλος, η αγάπη που λαμβάνεις είναι ίση με την αγάπη που δίνεις». Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στον Κωνσταντίνο Καβάφη και την «Ιθάκη», τονίζοντας στους νέους απόφοιτους πως «σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι».

Ειδήσεις σήμερα

Γλυπτά Παρθενώνα: Η Ελλάδα διαψεύδει και εκθέτει το Βρετανικό Μουσείο – Μπλοκάρονται οι συνομιλίες

Μητσοτάκης για αξιολόγηση Κομισιόν: Οι κοινές προσπάθειες πολιτών και Πολιτείας αποδίδουν

Διπλές αυξήσεις σε 700.000 συντάξεις [αναλυτικοί πίνακες για όλα τα Ταμεία]

Λιμενικό: «Προσπάθεια εμβολισμού σκάφους μας» – Τι αναφέρει για την ένταση στο Αιγαίο

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]