Η υπόθεση αφορά την Αναστασία Χατζηδάκη, η οποία κατηγορείται για απάτη με επιδόματα και έχει τεθεί εκτός ΠΑΣΟΚ, με το κόμμα να ανακοινώνει την αναστολή της κομματικής της ιδιότητας κατόπιν -όπως επισημαίνει- αιτήματός της.
«Θέμα που προκαλεί εύλογα ερωτήματα και προβληματισμό»
Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε από το βήμα της Βουλής «ότι θέλω να αναφερθώ σε ένα θέμα το οποίο προκαλεί εύλογα ερωτήματα και σοβαρό προβληματισμό. Την υπόθεση με τα μαϊμού επιδόματα, όπως αποκαλύπτεται από την αρχή Διαφάνειας και την εμπλοκή ενός ακόμα πρωτοκλασσάτου στελέχους του ΠΑΣΟΚ, της Τασούλας Χατζηδάκη, της οποίας ανακοινώθηκε η αναστολή της κομματικής της ιδιότητας κατόπιν αιτήματός της. Δεν ήταν απλό μέλος, ήταν επί χρόνια στέλεχος ΠΑΣΟΚ, είχε διατελέσει προϊσταμένη στον ΟΠΕΚΑ και το σημαντικότερο ήταν πως ήταν γραμματέας του Οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ. Γνωρίζω πολύ καλά το οργανόγραμμα και τη δομή των κομμάτων, ο γραμματέας του Οργανωτικού είναι το δεξί χέρι του προέδρου, είναι ο άνθρωπος που έχει εικόνα της κομματικής λειτουργίας που βρίσκεται στον στενό πυρήνα».
Και συνέχισε ο κ. Λαζαρίδης: «Γνώριζε ο κ. Ανδρουλάκης για τη στενή του συνεργάτιδα; Και πριν από έναν χρόνο, τον Φεβρουάριο του 2025, γιατί την απομακρύνατε από τη θέση αυτή, ενώ παρέμενε έως σήμερα κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ; Τι άλλαξε τότε; Τι γνωρίζατε κ. Μάντζο και τι δεν λέγατε; Χωρίς να παραβλέπουμε το τεκμήριο της αθωότητας –διότι σε μια ευνομούμενη Πολιτεία όλοι κρίνονται από τη Δικαιοσύνη, απλώς για την ιστορία, θυμίζω μια ανάρτηση της ίδιας της κυρίας Χατζηδάκη τον Ιούνιο του 2025, όταν χαρακτήριζε «ομολογία ενοχής» τις παραιτήσεις που είχαν υποβληθεί τα τελευταία χρόνια από κυβερνητικά στελέχη. Φαντάζομαι δεν θα έχει αλλάξει γνώμη τώρα που η ίδια οδηγήθηκε σε παραίτηση από τα κομματικά της καθήκοντα. Ή μήπως οι παραιτήσεις έχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά;» διερωτήθηκε σχετικά.