Pulse: Προβάδισμα 13,5% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

eleftherostypos.gr
Newsroom
3 λεπτά
Pulse: Προβάδισμα 13,5% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα της ΝΔ με 13,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Pulse που έγινε για λογαριασμό του Action24.

Τρία κόμματα (Χρυσή Αυγή, Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΚΕ) βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής μεταξύ τους για τη διεκδίκηση της τρίτης θέσης.

Στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου η ΝΔ λαμβάνει 29% με τον ΣΥΡΙΖΑ να κινείται στο 17%, διαφορά 12 ποσοστιαίων μονάδων.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά των δύο κομμάτων ανεβαίνει στο 13,5% με τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει 19% και την ΝΔ 32,5%.

Αναλυτικά τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων έχουν ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ 19%

ΝΔ 32,5%

Χ.Α. 7,5%

Δημοκρατική Συμπαράταξη 7%

ΚΚΕ 6%

Ποτάμι 2%

ΑΝΕΛ 2%

Ενωση Κεντρώων 2%

Λαική Ενότητα 2%

ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%

Πλεύση Ελευθερίας 2,5%

ΛΑΟΣ 1%

Ελληνική Λύση 1%

Άλλο 3%

Αναποφάσιστοι 8%

Δ.Α. 3,5%

Συντριπτική υπέρ της ΝΔ είναι η παράσταση νίκης καθώς ανοίγει και άλλο τη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ αφού το 63% πιστεύει ότι θα κερδίσει η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευσης (έναντι 62% της προηγούμενης μέτρησης) έναντι 18% που εκτιμά ότι θα πρωτεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καλύτερη μνημονιακή κυβέρηση εκείνη των Σαμαρά-Βενιζέλου

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των κυβερνήσεων του Μνημονίου. Η κυβέρνηση Σαμαρά –Βενιζέλου αποσπά τις περισσότερες θετικές απαντήσεις (33%) ενώ ακολουθούν αυτές του Λουκά Παπαδήμου (24%) και Τσίπρα-Καμμένου (17%). Με μονοψήφιο ποσοστό θετικών αξιολογήσεων καταγράφεται η διακυβέρνηση Παπανδρέου (8%).

Στο ερώτημα ποια κοινοβουλευτική πλειοψηφία θέλουν οι πολίτες να ψηφίσει τα μέτρα για το κλείσιμο της αξιολόγησης, μόνο το 22% των ερωτηθέντων απαντούν η σημερινή πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το 33% των ερωτηθέντων προτιμούν άλλη πλειοψηφία που θα προκύψει μετά από πρόωρες εκλογές ενώ το 31% προτιμούν ευρύτερη πλειοψηφία από την παρούσα Βουλή.

Στο ερώτημα αν τα μέτρα θα είναι πιο ήπια με άλλη κυβέρνηση, το 56% των ερωτηθέντων απαντούν όχι, ενώ το 37% απαντούν ναι. Στους ψηφοφόρους της ΝΔ υψηλό είναι το ποσοστό αυτών που θεωρούν ότι τα μέτρα θα είναι πιο ήπια με άλλη κυβέρνηση (64%).

Η δημοσκόπηση παρουσιάστηκε στο Action24 και την εκπομπή Evening Report του Γιώργου Κουβαρά.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version