Θεοδωρικάκος για βιασμό 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: «Προσοχή στο πώς μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, ειδικά τα αγόρια»

eleftherostypos.gr
Newsroom
6 λεπτά
Θεοδωρικάκος για βιασμό 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: «Προσοχή στο πώς μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, ειδικά τα αγόρια»

Στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου πήγε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλονίκη.


Όπως είπε, επέλεξε να έρθει σε αυτό το Αστυνομικό Τμήμα, γιατί υπάρχει το γραφείο Ενδοοικογενειακής βίας, “το οποίο δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες που δέχονται ψυχική και σωματική βία, στο πλαίσιο μιας σχέσης ή ενός γάμου, να καταγγείλουν τα περιστατικά. Και έχω έρθει πρώτα από όλα να επιβραβεύσω τους τέσσερις αστυνομικούς οι οποίοι πριν από περίπου ένα μήνα έσωσαν μια γυναίκα, της έσωσαν τη ζωή. Το είχα υποσχεθεί ότι θα το κάνω και ήρθα να το κάνω”, ανέφερε.

Στο Α.Τ. Λευκού Πύργου ο Θεοδωρικάκος - GRTimes.gr

Μιλώντας για την σοβαρή καταγγελία της 24χρονης, είπε ότι “δυστυχώς ήρθαν έτσι τα πράγματα, που είχαμε ένα περιστατικό που έχει καταγγελθεί για βιασμό. Η Αστυνομία εμπιστεύομαι ότι κάνει με επαγγελματικό και άξιο τρόπο τη δουλειά της. Θέλω να ενημερωθώ πιο συγκεκριμένα“, ξεκαθαρίζοντας ότι “οι νόμοι είναι νόμοι και πρέπει να τηρούνται για όλους, οποίοι και αν είναι αυτοί.

Από εκεί και πέρα, τα πορίσματα που θα βγάλει η έρευνα της Αστυνομίας θα αποδοθούν ξανά στην Δικαιοσύνη, η οποία και θα αποφασίσει. Έτσι γίνεται σε μια σοβαρή χώρα, λειτουργούν οι θεσμοί κι αυτό θα γίνει και εδώ”.

Δήλωση Θεοδωρικάκου - GRTimes.gr

Ο κ. Θεοδωρικάκος, ανέφερε χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο ότι “Ας προσέχουμε όλοι πως μεγαλώνουμε ιδίως τα αγόρια μας. Είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα τα αγόρια μας όπως και τα κορίτσια μας πρέπει να σέβονται ο ένας τον άλλον, να υπάρχει αγάπη και σεβασμός. Ανδρισμός είναι να είσαι ευγενικός, να αγαπάς και να σέβεσαι μια κοπέλα κι μια γυναίκα“.

Όπως είπε στη συνέχεια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη,” ενώ τα περιστατικά χαμηλής εγκληματικότητας, ληστείες, διαρρήξεις, κλοπές αυτοκινήτων σε σχέση με το 2019 και το 2018 έχουν μειωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, αναφέρομαι σε αυτό το διάστημα που έχει τελειώσει η καραντίνα γιατί με την καραντίνα ήταν λογικό ότι θα συμβεί αυτό. Υπάρχει έξαρση της ενδοοικογενειακής βίας και είναι προφανές ότι δεν φτάνουν τα έξι γραφεία που έχουμε ιδρύσει. Άρα είναι μια υπηρεσία που θα επεκταθεί και θα ενταθεί η εκπαίδευση των αστυνομικών που είναι σε θέση να ανταποκρίνονται σε αυτό”.

Δήλωση Θεοδωρικάκου από Θεσσαλονίκη - GRTimes.gr

Ο ίδιος τόνισε ότι, πέντε μήνες που υπηρετεί ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει δει ότι “όταν η αστυνομία είναι ελεύθερη να κάνει την δουλειά της, την κάνει αποτελεσματικά και σε αυτά τα περιστατικά και σε αλλά”.

“Είδατε ότι πρόσφατα απελευθερώθηκε έπειτα από 35 χρόνια το ΑΠΘ από μια καρικατούρα – κατάληψη που ταλαιπωρούσε το πανεπιστήμιο, τα παιδιά μας, τους καθηγητές”, υπογράμμισε.

Πηγή: Grtimes.gr

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

  Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version