Κριτική Ντομπρόβσκις στο ΔΝΤ: Τα στοιχεία του για την Ελλάδα είναι απαισιόδοξα

eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Κριτική Ντομπρόβσκις στο ΔΝΤ: Τα στοιχεία του για την Ελλάδα είναι απαισιόδοξα

Κριτική στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) άσκησε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι η β’ αξιολόγηση θα κλείσει εγκαίρως.

«Το πρόβλημα είναι ότι τα στοιχεία του Ταμείου για την Ελλάδα είναι απαισιόδοξα» τόνισε, μεταξύ άλλων, και κάλεσε την Κριστίν Λανγκάρντ να ευθυγραμμίσει τα λαθεμένα στοιχεία με τα υπάρχοντα δεδομένα.

Όσον αφορά τις εν εξελίξεις διαπραγματεύσεις, κατέστησε αναγκαία την άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης και εκτίμησε ότι αυτό θα γίνει, αν όλες οι πλευρές κάνουν μία επιπλέον προσπάθεια.

Κάνοντας ειδική μνεία στο πρωτογενές πλεόνασμα του 2018, διαβεβαίωσε ότι είναι «πραγματικά μικρό» το κενό που χωρίζει Ελλάδα και δανειστές, από τον καθορισμό του δημοσιονομικού στόχου.

Αναφορικά με τις αξιώσεις περί νέας ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, επανέλαβε ότι το Eurogroup είναι «ανοιχτό» στο ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων για τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς του, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο, πως η επιλογή του «κουρέματος» είναι εκτός του τραπεζιού.

Τέλος, εξαίροντας τις επιδόσεις της Ελλάδας, χαιρέτισε την υπεραπόδοση των δημοσιονομικών στόχων και επανέλαβε ότι η εφαρμογή του προγράμματος συνεχίζεται κανονικά.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version