Αθήνα Καιρός

Πέτσας: Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία – Η επιδείνωση μπορεί να επέλθει άμεσα, μεγάλη προσοχή την Πρωτοχρονιά

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
3 λεπτά
Πέτσας: Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία – Η επιδείνωση μπορεί να επέλθει άμεσα, μεγάλη προσοχή την Πρωτοχρονιά

Μέσα στην εβδομάδα θα κριθεί πότε θα ανοίξουν τα σχολεία είπε ο Στέλιος Πέτσας.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα έως τις 7 Ιανουαρίου» ερωτηθείς αν θα ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου. Μέσα στην εβδομάδα θα συναντηθεί η υπουργός Υγείας με τους ειδικούς για να τεθεί το πλαίσιο. Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία, είπε ο κ. Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι: «Σε λίγες μέρες αφήνουμε πίσω μας το 2020. Στη χρονιά που φεύγει οι κοινωνίες αλλά και οι οικονομίες παντού στον κόσμο δοκιμάστηκαν από τη σοβαρότερη υγειονομική κρίση και τη χειρότερη ετήσια παγκόσμια ύφεση από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου».

«Το 2020 έφερε δυστυχώς τεράστιες ανθρώπινες απώλειες. Επέβαλε ασφυκτικούς περιορισμούς στις κοινωνίες του κόσμου. Καθήλωσε την παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα. Έπληξε επιχειρήσεις, επαγγελματίες και εργαζόμενους σε ολόκληρο τον πλανήτη. Το 2020 ζήσαμε καταστάσεις που δεν είχαμε διανοηθεί. Άλλαξε η ζωή μας και η χώρα μας υπέστη τις συνέπειες της πανδημίας», επεσήμανε ο κ. Πέτσας.

«Τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας ωστόσο, τα πήγαμε συγκριτικά καλύτερα από πολλές άλλες χώρες», τόνισε.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό τονίζοντας πως είναι ο μόνος τρόπος να αγκαλιαστούμε ξανά αλλά και να αρχίσει ξανά η επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως απαιτείται ακόμη προσοχή, καθώς ο δείκτης θετικότητας αλλά και οι κατειλημμένες κλίνες ΜΕΘ δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού.

Όσον αφορά την πληρότητα των ΜΕΘ, αυτές αγγίζουν το 68% στην επικράτεια και το 63% στην Αττική και στο 91% στη Θεσσαλονίκη.

«Η επιχείρηση Ελευθερία, πολύπλοκη και απαιτητική άσκηση», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτοντας πως αυτό το ολιστικό σχέδιο θα εστιάσει στις ομάδες με προτεραιότητα.

«Κάθε πολίτης θα ελέγχει αν ανήκει σε κάποιες από τις ομάδες προτεραιότητας είτε εισάγοντας το όνομα και τον ΑΜΚΑ στη σελίδα emvolio.gov.gr είτε στέλνοντας sms στο 13034» διευκρίνισε.

Ειδήσεις 

Κορωνοϊός: Lockdown και μετά τις 7 Ιανουαρίου αλλά ανοίγει ο δρόμος για το άνοιγμα των σχολείων

Κορωνοϊός – εμβόλιο: Νοσηλεύτρια απαντά για τον «ορό στο φιαλίδιο» – «Εχετε μαύρα μεσάνυχτα»

Καλαμάτα: Ιερέας διακόπτει τη λειτουργία και «πετάει έξω» πιστούς που δεν φορούσαν μάσκα!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]