ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΔΙΧΑΣΜΟ

Μήνυμα νίκης από Μητσοτάκη: Σε 4 μέρες η Ελλάδα τελειώνει με τον ΣΥΡΙΖΑ

23/05/19 • 07:56 | UPD 23/05/19 • 07:56

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

Χιλιάδες οπαδοί της Ν.Δ. υποδέχθηκαν τον κ. Μητσοτάκη με το σύνθημα «να τος, νατος ο πρωθυπουργός», σε μια συγκέντρωση την οποία ο ίδιος χαρακτήρισε συγκλονιστική.

«Σε 4 μέρες η Ελλάδα τελειώνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και κάνει μια νέα αρχή», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας από το Περιστέρι μήνυμα ενότητας όλων των Ελλήνων και νίκης της Ν.Δ., η οποία «ξεκινά από τα δυτικά», όπως είπε.

«Οι Ελληνες δεν θα αφήσουν να τους κοροϊδέψουν ξανά – η προπαγάνδα και τα ψέματα που διακινεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέσουν στο κενό», προειδοποίησε και πρόσθεσε ότι η πολιτική αλλαγή που έρχεται «θα φέρει επενδύσεις, ευκαιρίες ανάπτυξης και καλές δουλειές».

Χιλιάδες οπαδοί της Ν.Δ. υποδέχθηκαν τον κ. Μητσοτάκη με το σύνθημα «να τος, νατος ο πρωθυπουργός», σε μια συγκέντρωση την οποία ο ίδιος χαρακτήρισε συγκλονιστική.

«Εδώ είναι το πολιτικό μου σπίτι. Κατάγομαι από την Κρήτη, όμως πολιτικά ωρίμασα εδώ, ανάμεσά σας. Στις δυτικές συνοικίες και στη Β’ Αθηνών, όπου ξεκίνησα πριν από 15 χρόνια την πολιτική μου διαδρομή», τόνισε, ξεκινώντας μια ομιλία η οποία διακόπηκε πολλές φορές από τις επευφημίες των «γαλάζιων» οπαδών, τους οποίους ευχαρίστησε για ό,τι έχουν κάνει για τον ίδιο, «αλλά κυρίως για τη μεγάλη μας παράταξη», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Ξέρετε από πρώτο χέρι ότι μιλάμε μαζί πάντα τη γλώσσα της αλήθειας. Η σχέση μας δεν είναι ευκαιριακή. Είναι σχέση ζωής. Ημουν εδώ, είμαι εδώ και θα είμαι κι αύριο εδώ», τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε βεβαιότητα ότι οι πολίτες θα απαντήσουν την Κυριακή «στα ψέματα, στους φόρους, στο φόβο, στο διχασμό και στην επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών» και θα ψηφίσουν «αλήθεια, προκοπή, ενότητα, εθνική υπερηφάνεια, αλλαγή και ελπίδα».

«Δεν χωρά καμία χαλαρή ψήφος, ούτε μπορεί να πάει η ψήφος χαμένη σε κόμματα χωρίς ρόλο και λόγο», σημείωσε και κατέστησε σαφές ότι το δίλημμα είναι αμείλικτο και ζητάει καθαρή λύση: «Με τη Ν.Δ. τού αύριο ή με τον ΣΥΡΙΖΑ τού χθες. Με την αλήθεια ή με το ψέμα. Με την ανάπτυξη ή με τη λιτότητα. Με την αλλαγή ή με το αδιέξοδο».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έδωσε το στίγμα του σχεδίου του για την επόμενη ημέρα, τονίζοντας ότι οδηγεί σε περισσότερες και καλύτερες δουλειές και σε μια Ελλάδα με λιγότερους φόρους και εισφορές.

«Δουλειές, δουλειές, δουλειές. Αυτός είναι ο δικός μας στόχος και ξέρουμε πώς θα τον πετύχουμε», τόνισε, δεσμευόμενος ότι θα εργαστεί για να σαρώσει όλα τα εμπόδια που αποτρέπουν σήμερα τις επενδύσεις στην πατρίδα μας.

Μέτρα για την οικονομία

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, επέμεινε στις συγκεκριμένες δεσμεύσεις του για:

– Διατήρηση του αφορολόγητου.

– Μείωση του πρώτου φορολογικού συντελεστή στο 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ.

– Καθιέρωση αφορολόγητου 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

– Δωρεάν πρόσβαση σε παιδικούς σταθμούς.

– 2.000 ενίσχυση για κάθε νέο Ελληνόπουλο που θα γεννιέται.

– Μείωση φόρου των επιχειρήσεων στο 20%, μέσα σε δύο χρόνια και στα μερίσματα από το 10% στο 5% αμέσως.

– Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και συντελεστές ΦΠΑ που θα φθάσουν 11% και 22%, αντί για 13% και 24% σήμερα.

– Μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 30% οριζοντίως για όλους τους Ελληνες – και παντού στη χώρα.

Όπως εξήγησε, μετά τις φοροελαφρύνσεις και την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, οι τρεις στους τέσσερις ελεύθερους επαγγελματίες στο Περιστέρι θα πληρώνουν φόρο μέχρι 900 ευρώ, ενώ σήμερα πληρώνουν συνολικά 2.850 ευρώ το χρόνο. Ενώ με την οριζόντια μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, οι πολίτες ολόκληρης της Δυτικής Αττικής που έχουν μια μέση ιδιοκτησία θα γλιτώσουν τουλάχιστον 150 ευρώ.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έδωσε παράλληλα το στίγμα μιας αληθινής κοινωνικής πολιτικής, με Υγεία για όλους, με πολλούς νοσηλευτές στα νοσοκομεία και με το Αττικό να ξαναγίνεται το στολίδι όχι μόνο της Δυτικής Αθήνας, αλλά ολόκληρης της Αττικής.

Αναφερόμενος, εν τω μεταξύ, σε μια σύγχρονη δημόσια Παιδεία, δεσμεύθηκε ότι:

– Το Περιστέρι θα αποκτήσει το δικό του πρότυπο δημόσιο σχολείο.

– Θα προσληφθούν εκπαιδευτικοί σε όλες τις βαθμίδες, ξεκινώντας από την Ειδική Αγωγή.

– Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αθήνας θα αναβαθμιστεί και θα γίνει πρότυπο πανεπιστήμιο εφαρμοσμένων επιστημών.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι θέλει «μια Ελλάδα χωρίς φόβο, κυρίως στις λαϊκές συνοικίες».

«Εμείς θα διώξουμε το φόβο από τα σπίτια και τις γειτονιές. Θα επιστρέψουμε τα πανεπιστήμια στους φοιτητές και στους καθηγητές. Και θα αποκαταστήσουμε τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, όπως αρμόζει σε μια δημοκρατική χώρα.
Γιατί η ασφάλεια είναι δικαίωμα όλων των Ελλήνων. Και το κράτος οφείλει να την εγγυάται», τόνισε.

Παράλληλα, δεσμεύθηκε για ενίσχυση της Αστυνομίας με 1.500 νέα στελέχη, για 1.000 ακόμη σύγχρονα περιπολικά και για άμεση προμήθεια της ΕΛ.ΑΣ. με αλεξίσφαιρα γιλέκα και σύγχρονο εξοπλισμό.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι απέναντι σε αυτά τα απλά και συγκεκριμένα μέτρα απαντά με ψέματα και προπαγάνδα, ενώ κάνει ό,τι μπορεί για να διαστρεβλώσει τις θέσεις της Ν.Δ.

Ζήτησε, τέλος, να μην υπάρξει καμία επανάπαυση και να φθάσει το μήνυμα της Ν.Δ. σε κάθε πόλη και κάθε συνοικία.

«Κανένας δεν πρέπει να μείνει στο σπίτι. Και καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη.

Μόνο ένα καθαρό αποτέλεσμα θα φέρει και καθαρή λύση. Και μόνο μια δυνατή Ν.Δ. θα φέρει μια νέα Ελλάδα», κατέληξε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Copy link
Powered by Social Snap