Σπαρταριστό βίντεο: Η Φωτίου δεν έχει ιδέα τι είναι ο ΦΠΑ

07/12/18 • 18:23 | UPD 07/12/18 • 18:32

Newsroom eleftherostypos.gr

Σε τηλεοπτική της συνέντευξη στην οποία ήταν παρών και ο διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου Γιάννης Τσαπρούνης η κα. Φωτίου είπε ότι η κυβέρνηση μείωσε το ΦΠΑ!

Πολλές φορές τα κυβερνητικά στελέχη μας εκπλήσσουν με τις δηλώσεις τους αλλά αυτό που έγινε με την Θεανώ Φωτίου θα πρέπει να μπει στο TOP 10 τη γκάφας. 

Σε τηλεοπτική της συνέντευξη στην οποία ήταν παρών και ο διευθυντής σύνταξης της έντυπης έκδοσης του Ελεύθερου Τύπου Γιάννης Τσαπρούνης η κυρία Φωτίου είπε ότι η κυβέρνηση μείωσε τον ΦΠΑ!

Ο Γιάννης Τσαπρούνης έμεινε εμβρόντητος καθώς δεν μπορούσε να πιστέψει αυτά που άκουγε και παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις του για το αν συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση μείωσε τον ΦΠΑ, η κυρία Φωτίου επέμενε.

Τελικά μετά από πολλά δευτερόλεπτα αμηχανίας η λύση δόθηκε όταν ο Γιάννης Τσαπρούνης της επεσήμανε ότι μάλλον αυτό που λέει είναι ο φόρος επιχειρήσεων και εκεί δόθηκε το τελικό χτύπημα από την  αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης: «με συγχωρείτε αυτός τι είναι (σ.σ. φόρος επιχειρήσεων), δεν είναι ΦΠΑ των επιχειρήσεων;».

Με ανάρτησή του στο twitter ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, σχολιάζει συνέντευξη της Θεανώς Φωτίου, στην οποία η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης μπερδεύει το φόρο επιχειρήσεων με τον ΦΠΑ και επιμένει μάλιστα πως μειώνεται.

«Κι όμως είναι αληθινό! Αυτοί μας κυβερνούν! Οι άνθρωποι που δεν ξέρουν τι είναι ο ΦΠΑ,αλλά ξέρουν να τον αυξάνουν! Και έχουν & το θράσος να μιλάνε για κοινωνική ευαισθησία και προστασία των αδυνάμων! Σε όποιον ξαναπεί «όλοι ίδιοι είναι», δείξτε το βίντεο», λέει.

Από πλευράς του ο τομεάρχης Οικονομικών του Κινήματος Αλλαγής κ. Φίλιππος Σαχινίδης επισημαίνει: «Από τις πολλές υποσχέσεις στην κυβέρνηση μπέρδεψαν τα αυγά και τα καλάθια. Η κ. Φωτίου μπέρδεψε τη φορολογία των επιχειρήσεων με το ΦΠΑ. Δεν μας εκπλήσσει. Αν κάτι πέτυχε αυτή η κυβέρνηση στην τετραετία 2015-2018 ήταν να αυξήσει τους έμμεσους φόρους σε πρωτοφανή επίπεδα.

Από τον προϋπολογισμό του 2019 προκύπτει ότι για κάθε ένα ευρώ που θα πληρώσουν από τη μία τσέπη οι πολίτες ως φόρο για το εισόδημα και την περιουσία τους το κράτος θα τους πάρει άλλο 1,5 ευρώ από την άλλη τσέπη με έμμεσο τρόπο. Είναι προφανές ότι η κ. Φωτίου δεν διάβασε ούτε τον προϋπολογισμό».

Copy link
Powered by Social Snap