«Φούντωσε» η κόντρα

Στα «χαρακώματα» Μητσοτάκης και Τσίπρας μετά τις εξαγγελίες για χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο από τον Πρωθυπουργό

09/11/18 • 18:01 | UPD 09/11/18 • 18:05

Newsroom eleftherostypos.gr

Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μετά τις προεκλογικές υποσχέσεις που έδωσε ο τελευταίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη περί χιλιάδων προσλήψεων. 

Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μετά τις προεκλογικές υποσχέσεις που έδωσε ο τελευταίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη περί χιλιάδων προσλήψεων. 

Για τον θυμό και την αγανάκτηση που του προκάλεσαν τα όσα είπε την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον Alpha έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Αναφερόμενος στις προεκλογικές υποσχέσεις του πρωθυπουργού για χιλιάδες προσλήψεις στο δημόσιο τόνισε ότι τον κ. Τσίπρα δεν τον ενδιαφέρει η χώρα αλλά μόνον η πολιτική του επιβίωση.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, αναλυτικά τόνισε ότι:

«Επιστρέφοντας, αργά το βράδυ από το εξωτερικό, είδα τη χθεσινή συνέντευξη του κυρίου Τσίπρα. Και ένιωσα αυτό που αισθάνθηκαν οι περισσότεροι Έλληνες: θυμό και αγανάκτηση. Με κυνισμό και αλαζονεία, εξακολουθεί να κοροϊδεύει και να προσβάλλει τους πολίτες και την κοινή λογική. Τίποτα δεν διδάχτηκε από την κρίση, ούτε και από τα ψέματά του που βάφτισε “αυταπάτες”.

Είχε το θράσος να τάξει δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο.  Μόνο που για όλα αυτά πληρώνουν οι πολίτες τους οποίους έχει γονατίσει στους φόρους και τις εισφορές. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται μεγαλύτερο κράτος, χρειάζεται καλύτερο κράτος. 

Το πρόβλημα της ανεργίας δεν λύνεται με διορισμούς στο δημόσιο, αλλά με επενδύσεις και καλές δουλειές στον ιδιωτικό τομέα.  Τον κ. Τσίπρα όμως δεν τον ενδιαφέρει η χώρα, αλλά  μόνο η πολιτική του επιβίωση. 

Εμάς μας ενδιαφέρουν όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες. Οι πολίτες -ιδίως οι νέοι- που θέλουν δουλειές, ευκαιρίες και ασφάλεια. Γι’ αυτούς θα κάνουμε καλύτερη την Ελλάδα».

Σε φουλ προεκλογικούς ρυθμούς, αν και υποστήριξε ότι οι κάλπες θα στηθούν τον Οκτώβριο του 2019, κινήθηκε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη που έδωσε στον Alpha και στον Αντώνη Σρόιτερ. Προανήγγειλε 10.000 προσλήψεις στη θέση των κληρικών, αν και με αυτό τον τρόπο το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να διπλασιάσει τις δαπάνες μισθοδοσίας, ενώ για το θέμα των χρημάτων είπε ότι θα βρεθούν ώστε η προκήρυξη να γίνει εντός του ’19.

Η απάντηση από το γραφείο του πρωθυπουργού

«Ο υπουργός των απολύσεων και υμνητής των μνημονίων που διέλυσαν τη δημόσια Υγεία και Παιδεία, αφήνοντας νοσοκομεία και σχολεία χωρίς γιατρούς, νοσηλευτές και δασκάλους, κατηγορεί την κυβέρνηση που με σχέδιο θέλει, αφού έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, να ανοικοδομήσει το κοινωνικό κράτος» απαντά το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού στον αρχηγό της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ωστόσο, δεν προκαλεί καμία εντύπωση, αφού ο κ. Μητσοτάκης θέλει να επαναφέρει την αναλογία 1:5 στο Δημόσιο, για την οποία έκανε πίσω μέχρι και το ΔΝΤ» συνεχίζει το Μέγαρο Μαξίμου στην ανακοίνωση που εξέδωσε και καταλήγει: «Από τα έδρανα της αντιπολίτευσης θα δει προς απογοήτευση του ιδίου και των συμφερόντων που εκπροσωπεί και το κοινωνικό κράτος να ενισχύεται και τα μέτρα ελάφρυνσης των πολιτών να ψηφίζονται ένα προς ένα. Και θα λέει «ναι σε όλα»».

Copy link
Powered by Social Snap