Αυτοκτονία 15χρονου: Παρέμβαση εισαγγελέα «εάν ισχύουν τα ρεπορτάζ» για Bullying ζητά ο Θεοδωράκης

09/07/18 • 19:45 | UPD 09/07/18 • 19:45

Newsroom eleftherostypos.gr

Ανάρτηση στο facebook για την υπόθεση της αυτοκτονίας του 15χρονου, έκανε ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης, ζητώντας - εάν ισχύουν τα ρεπορτάζ - να υπάρξει παρέμβαση εισαγγελέα.

Ανάρτηση στο facebook για την υπόθεση της αυτοκτονίας του 15χρονου, έκανε ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης, ζητώντας – εάν ισχύουν τα ρεπορτάζ – να υπάρξει παρέμβαση εισαγγελέα.

Η τοποθέτηση:

«Αν – λέω αν – ισχύουν όλα αυτά που λένε τα ρεπορτάζ για το συστηματικό bullying που δεχόταν ο 15χρονος στην Αργυρούπολη, τότε ο εισαγγελέας πρέπει σύντομα να επισκεφθεί μερικά σπίτια. Των γονιών των παιδιών που πρωταγωνιστούσαν στο bullying και των καθηγητών που τους διδάσκανε. Το «δεν γνωρίζω» και το «έπεσα από τα σύννεφα» δεν είναι εδώ οι σωστές απαντήσεις. Πρέπει να σπάσουμε τον κύκλο της σιωπής και της ανευθυνότητας.

Τα παιδιά που ασκούν bullying δεν έπεσαν από τον ουρανό. Οι συνθήκες – λένε οι επιστήμονες – γεννιούνται μέσα στις οικογένειες τους. Και μέσα στα σχολεία – λένε πάλι οι επιστήμονες – υπάρχουν όλα τα σημάδια που μαρτυρούν ότι κάποια παιδιά βασανίζονται στις τάξεις ή στα διαλείμματα.

Αυτό λοιπόν είναι το χρέος μας απέναντι στον 15χρονο που δεν άντεξε. Όχι άλλες γενικές κουβέντες συμπαράστασης, όχι ψεύτικες υποσχέσεις ότι «θα είναι η τελευταία φορά». Δεν θα είναι η τελευταία φορά. Γιατί ιστορίες σαν του πιτσιρικά υπάρχουν πολλές δίπλα μας. Δεν έχουν την ίδια κατάληξη έχουν όμως τα ίδια σημάδια και ήρθε η ώρα να τα αναγνωρίσουμε και να τα αντιμετωπίσουμε.

Έρευνα και τιμωρία λοιπόν.

Αυτό θέλουμε όλοι εμείς και ιδιαίτερα οι γονείς του 15χρονου, οι φίλοι του και οι χιλιάδες συμμαθητές του σε όλη τη χώρα που υποφέρουν από το ίδιο κυνηγητό.

Ας αναλάβουμε, ο καθένας από εμάς την ευθύνη που μας αναλογεί.

Δες και την εκπομπή των Πρωταγωνιστές (official) για τον σχολικό εκφοβισμό πατώντας εδώ. 

Η αφίσα είναι βασισμένη σε μια καμπάνια που διεξήχθη στη Γαλλία κατά του σχολικού εκφοβισμού».

Copy link
Powered by Social Snap